PRÒXIMES

ACTIVITATS

Santiago López Petit

LES NOSTRES

ACTIVITATS

El Club lector és una reunió mensual d’un grup de persones per parlar sobre un llibre, que prèviament s’ha llegit.

Les sessions compten principalment amb la presència d’escriptores, traductores o algun representant editorial. En altres ocasions les trobades són conduïdes per dinamitzadores literàries i en d’altres pels mateixos participants.

Les obres són proposades pels membres del club i escollides a través de votacions.

Apunta’t al club lector, sumem i enriquim lectures.

Programació

Finals de juny, principis de juliol
Cicle musical, organitzat per la Biblioteca amb el suport de l’Ajuntament de Tona, que aposta per la música feta als països catalans i per artistes emergents, en un format íntim, acústic. Programació

Oferim assessorament i suport en serveis digitals bàsics.

Organitzem sessions per ajudar-vos, de forma personalitzada, en l’ús de Ebiblio, ús de catàlegs (Aladí i Atena) i el préstec digital, ús d’internet, correu electrònic, Google Maps, Google Drive, la meva salut, ús de mòbil, tauleta gràfica, etc.

Consulta horaris disponibles a la Biblioteca i especifica el tema del qual voldries rebre assessorament.

Esporàdic

Oferim trobades amb escriptors, professors, periodistes o persones expertes, per parlar sobre diversitat de temes.

Aquestes activitats depenen del finançament de la Generalitat de Catalunya o la Diputació de Barcelona.

Març

Al voltant del 21 de Març, Dia Mundial de la Poesia, la Biblioteca ho celebra amb una exposició documental, i una selecció del seu millor fons poètic.

Durant anys ha organitzat una lectura pública de poemes. L’acte de format obert, ha comptat amb recital poètic, acompanyament musical, la lectura de poemes d’alguns dels finalistes i guanyadors del certamen literari de l’Institut de Tona, de l’Escola Vedruna de Tona, i de ciutadanes tonenques.

Esporàdic

La Biblioteca ofereix el seu espai per a presentacions de llibres i actes culturals, especialment a aquells vinculats amb el territori.

Abril

La Biblioteca es cobreix de versos amb la iniciativa d’Òmnium Cultural, Estenem Poesia. Un dels edificis més emblemàtics de Tona, finançat a principis del segle XX per Antoni Figueras i Cerdà, s’omple de poemes d’autors i autores de la comarca d’Osona.

Segon dimecres del mes, 17.30 h

Lectura d’un conte. No concebut com un espectacle, sinó com una forma de compartir una breu estona, entre llibres i històries. 

Tercer dimecres del mes, a les 17.30 h

A partir de l’explicació d’un conte i de l’expressió plàstica, cerquem les característiques principals de la història i del llibre, i indaguem en les formes d’exposar-lo. 

L’activitat mensual, “Exposem un llibre” està destinada a infants a partir dels 6 anys.

Desembre

El conte de reis és una hora del conte especial, on la Biblioteca dóna vida a les cinc obres guardonades al concurs literari, organitzat per l’Ajuntament de Tona. Un premi que va néixer per a incentivar la creació literària i artística (il·lustració) entre els joves estudiants de secundària del municipi.

Els primers passos en la cultura. Espai familiar

Amb Lletra Menuda apropem la lectura a la primera infància i a les seves famílies. Actualment es basa en la programació trimestral d’activitats, implicant a diversos actors del municipi: Escola Bressol, CAP Tona, Escola de Música de Tona i Biblioteca.

Programació

El tercer dimarts del mes, a les 17.30 h,  us convidem a passar una estona divertida, amb la rima i la paraula. La que fou professora de l’escola Bressol Pa amb Xocolata, Dolors Beltran, ens sorprèn amb el seu davantal poètic i màgic, d’on apareixen diferents elements que ens parlen i ens fan somriure.

L’activitat de curta dura, entre 15-20 minuts, s’adreça a infants fins a 7 anys.

 

Durant el curs escolar

Adreçat als infants de l’Escola Bressol Pa amb Xocolata, dels 0 als 3 anys, i a l’alumnat de 3-6 anys de les escoles del municipi.

Cada alumne s’emporta a casa, durant una setmana, una motxilla que inclou cinc tipologies de llibres i un diari de lectura, per a que famílies/tutores anotin les seves impressions al compartir el temps de lectura amb els més petits de la casa.

Primària i Secundària

La Biblioteca fomenta la lectura entre els escolars del municipi, oferint una tria de llibres tenint en compte els gustos propis dels infants. Són ells qui escullen, durant les visites, els llibres que s’emporten a l’aula. 


En les visites s’incorpora la recomanació de tres llibres, provinents de les darreres novetats, i l’explicació d’un conte.


La Biblioteca també dona resposta a les necessitats del professorat, facilitant bibliografia en funció de les demandes de cada mestre.

ACTIVITATS

PASSADES

Contacta

Font, 9
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
Mòbil. 667 84 10 15
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2024 Biblioteca Caterina Figueras