SERVEIS

Informació i consulta

T’ajudem a trobar allò que busques, assessorant-te sobre com i on localitzar la informació. Si ho necessites, t’expliquem com utilitzar els nostres recursos com per exemple, ebiblio, el catàleg col·lectiu Aladí, el servei d’autopréstec, la connexió a internet o qualssevol dels altres serveis que puguis requerir. Un dels nostres principals objectius és ajudar-te a trobar la lectura que busques. Estarem encantats de recomanar-te i orientar-te.

També pots consultar-nos a través de Whatsapp i Telegram. Coneix com donar-te d’alta.

Recursos digitals amb informació actualitzada sobre temes diversos. Enciclopèdies, diaris i revistes, jocs per a infants, articles sobre temes especialitzats. Pots accedir gratuïtament amb el carnet de la biblioteca.

Informa’t regularment de les activitats més destacades, les novetats i les notícies de la Biblioteca. Només has d’omplir un formulari i subscriure’t.

També pots donar-te d’alta a la llista de difusió de Whatsapp i Telegram, per a estar al cas de què fem des de la Biblioteca i comunicar-te amb nosaltres. 

Trobaràs tot el que s’ha editat sobre la història i l’actualitat de Tona. També la Revistona. Dins de la col·lecció local comptem amb la revista anual el Llibre de Tona, diferents reculls històrics i gràfics del municipi, com són Tona d’Enric Casassas, Aguas Minero-Medicinales de San Andrés de Tona d’Antoni Bayés i Fuster i 75 anys de les antigues escoles Caterina Figueras de Tona (1929-2004), de Josep Maria Claparols i Pericas, Ramón Figueras Quesada i Amadeu Lleopart i Costa. També Tona, Recull gràfic 1890-1978, de Carles Padrós i Carles Puigferrat, entre altres.

Si necessites un llibre o algun altre document que no tenim a la biblioteca, pots suggerir-ne la compra perquè formi part del fons. Ho pots fer comentant-nos-ho presencialment o a través d’aquest correu, que farà arribar la teva petició a biblioteca per a valorar-la.

Préstec

Et donem accés a milers de documents (llibres, DVD, CD, revistes i diaris) que podràs localitzar a través del catàleg col·lectiu de la Xarxa. El préstec és gratuït i permet endur-te a casa durant 30 dies fins a 30 documents. Només necessites disposar del carnet de la biblioteca, que és vàlid per a totes les biblioteques públiques de Catalunya.

eBiblio Catalunya és el servei de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya. El nombre màxim de títols que es permet tenir en préstec és 4.  El període de préstec general és de 21 dies. Accedeix als manuals d’ajuda.

Si un document que t’interessa no es troba a la nostra biblioteca, pots demanar-lo de forma gratuïta a altres biblioteques públiques. Contacteu amb la nostra biblioteca, o realitza-ho des de casa a traves del catàleg ATENA, que recull el fons de totes les biblioteques públiques de Catalunya.

Comptem amb un servei de préstec a domicili dirigit a persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent (malalts crònics, persones en període de convalescència, amb discapacitats físiques, etc.).
Per accedir al servei cal posar-se en contacte amb la Biblioteca per telèfon 93 887 13 95 o correu electrònic.

Pots emportar-te un total de 30 documents del conjunt de les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa durant 30 dies naturals.

Pots renovar-lo fins a 3 vegades, sempre i quan no hi hagi cap reserva.

Es pot fer ús de les màquines de préstec d’autoservei disposades a diferents llocs de la biblioteca. Amb aquest servei es poden realitzar préstecs, renovacions i consultar l’estat del carnet, així com retornar els documents prestats de manera autònoma.

El retorn dels documents també es pot fer mitjançant la bústia de retorn disponible les 24 hores, encara que la biblioteca estigui tancada.

El període de préstec és renovable fins a 3 vegades, sempre i quan els documents no hagin estat reservats per un altre usuari/a.

Per fer les renovacions, poseu-vos en contacte amb la biblioteca, o podeu entrar al vostre espai personal i fer la gestió en línia.  https://aladi.diba.cat/patroninfo*cat

Si vols agafar un document que està en préstec, pots fer una reserva i ens posarem en contacte amb vosaltres quan el puguis venir a recollir.

Un usuari pot autoritzar una altra persona a recollir les seves reserves. La persona que el vingui a recollir haurà de presentar el carnet del usuari que hagi fet la reserva.

Internet

Pots connectar-te a Internet des del teu ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi. Per utilitzar-lo, només has de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el número d’usuari i el PIN et serviran com a validació per entrar a la xarxa. Si tens qualsevol problema amb la connexió, adreça’t al taulell i t’ajudarem.

Pots reservar un ordinador per accedir a internet, així t’evitaràs esperes. Com en tots els serveis en línia hauràs d’introduir el número de carnet i el PIN  (ddmmaaaa).
Des de l’aplicatiu podràs també consultar o eliminar les teves reserves.

Al a biblioteca pots accedir a Internet i a eines d’ofimàtica des dels tres ordinadors que trobaràs a les sales, amb sessions de deu, trenta i seixanta minuts, i un límit diari de tres sessions i cinquanta al mes. Un dels ordinadors està equipat amb lector de DNI electrònic.

Pots imprimir els resultats de les consultes: el preu de les impressions és de 0,10 euros en b/n i 0,40 euros en color, per pàgina.
Pots fer ús del servei d’escàner de manera gratuïta.

Activitats culturals

Al llarg de l’any, la Biblioteca Caterina Figueras programa diferents activitats culturals per a tots els públics, des de contes, tallers on es combinen contes i manualitats, presentacions de llibres, trobades amb autors, cicle de concerts a l’estiu. Per estar al dia només cal que visitis la secció Agenda/Activitats

Serveis a mida

Treballem amb els centres educatius del municipi oferint-los serveis que ajuden a familiaritzar l’infant amb la lectura per plaer, i adquirir hàbits en l’ús de les biblioteques i la recerca d’informació.

La biblioteca col·labora amb diverses entitats oferint un servei de préstec de revistes.
Treballem conjuntament amb altres serveis municipals.
Col·laborem puntualment amb diverses entitats i estem oberts a propostes.

Si estàs interessat en el món dels infants, ets pare o mare, mestre, tutor… T’oferim un espai on trobar informació sobre llibres d’educació, salut, alimentació, literatura infantil, revistes especialitzades i recursos digitals.

Cedim l’ús de la sala de dalt de la Biblioteca per a entitats o particulars vinculats al municipi, per a actes culturals gratuïts.

Acceptem donacions de llibres. En alguns casos passaran a formar part del nostre fons i es farà accessible a la ciutadania, en els casos que no, formaran part de la iniciativa Llibres Lliures.

"Nunca hubiera podido imaginar que una ausencia ocupara tanto espacio, mucho más que cualquier presencia. Y fui consciente de mi gran soledad."

Ana Maria Matute
Contacta

Font, 9
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
Mòbil. 667 84 10 15
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2024 Biblioteca Caterina Figueras