EQUIP

MISSIÓ

VISIÓ

Apropar la lectura als ciutadans de Tona, com a forma d’accés al saber i la cultura.

VISIÓ

Esdevenir un servei imprescindible per a la lectura, l’estudi, la informació i l’oci cultural dels nostres conciutadans.

VALORS

Autoexigència

Ens esforcem i ens impliquem per assolir els reptes que se’ns plantegen.

Polivalència

Som professionals amb capacitat de portar a terme diferents activitats dins les nostres funcions.

Qualitat

Orientem els nostres serveis envers les demandes i necessitats de la comunitat a la qual donem servei.

Responsabilitat

Gestionem i administrem els recursos que l’Ajuntament ens facilita de forma rigorosa i planificada.

Afecte i cordialitat

Afavorim el contacte personal amb el públic, amb cordialitat i un somriure.

Professionalitat

Som experts en la gestió de la documentació, la informació i donem resposta a les demandes plantejades.

Innovació

Millorem els serveis de manera constant, fent un ús també de les TIC i creant valor.

Col·laboració

Treballem en projectes en què participen professionals d’altres serveis o entitats del municipi.

Transparència

Establim una relació de confiança envers l’Ajuntament i la societat, informant-los de les nostres actuacions i retent-ne comptes.

 

MEMÒRIA

POLÍTICA DE DESENVOLUPAMENT DE LA COL·LECCIÓ

Us convidem a endinsar-vos en el resum anual de la Biblioteca. Un passeig per tot el que ha ocorregut al llarg de l’any 2021, que ens permet tenir una mirada global del servei i detectar aspectes a millorar.

Memòria 2021

Per tal de desenvolupar, organitzar i mantenir una col·lecció de qualitat, equilibrada i adaptada a les necessitats de la comunitat és imprescindible l’elaboració d’un document que reculli els principis i criteris que guien la selecció dels materials de la biblioteca així com la seva conservació.

Política de Desenvolupament de la Col·lecció

AVUI

Comparteix

La Biblioteca Caterina Figueras de Tona més enllà d’oferir els serveis habituals de qualsevol biblioteca, com el préstec de llibres, pel·lícules, música, l’accés a internet… és un lloc de trobada, que cuida, estima i promou la cultura. Li agraden els nous reptes, la innovació i està oberta a propostes ciutadanes. Vetlla per la tranquil·litat, el silenci i el respecte. S’implica en l’educació, l’aprenentatge i la integració social dels seus habitants, infants, joves, gent gran. Treballa al costat d’escoles, famílies, entitats i col·lectius. Prioritza l’atenció individualitzada i cordial de qualsevol persona que s’apropi a aquest equipament, però sobretot promociona la lectura, perquè estima els llibres i creu en el poder de les paraules, que curen. Només cal que vinguis a la Biblioteca i trobis les teves.

AHIR

La Biblioteca Caterina Figueras de Tona rep el seu nom en record a Caterina Figueras, la filla del mallorquí i estiuejant tonenc Antoni Figueras i Cerdà, qui va finançar la construcció de les antigues escoles públiques del municipi, paralitzades fins llavors per falta de fons. Aquest mallorquí que va viure a Puerto Rico i Barcelona va cedir les escoles i altres terrenys de la seva propietat a l’Ajuntament. Com a forma de record a la seva filla, morta per tifus a Barcelona l’any 1923, es va gravar a l’entrada principal de l’edifici la inscripció ”Catalina Figueras in Memoriam”.

Les primeres pedres del que ahir va ser una escola i avui és la Biblioteca Caterina Figueras de Tona es posen l’any 1928. L’edifici amb una línia noucentista va ser concebut i supervisat per l’arquitecte Manuel Gausa. Els esgrafiats que podeu observar a la façana són obra del gravador i pintor Manuel Puig i Genís.

El 1993, les antigues escoles es remodelen en equipament cultural, gràcies al suport de l’Ajuntament de Tona i la Diputació de Barcelona.

El 2023, la Biblioteca s’amplia intervenint mínimament en la façana exterior, però ampliant el seu interior.

Si et vols endinsar en la història de l’edifici hi ha un magnífic llibre editat, disponible a la Biblioteca, escrit a tres mans per l’escriptor tonenc Amadeu Lleopart, l’arquitecte Josep Maria Claparols i el besnet d’Antoni Figueras, Ramon Figueras, 75 anys de les antigues escoles Caterina Figueras de Tona.

Contacta

Font, 9
08551 Tona
T. +34 93 887 13 95
Mòbil. 667 84 10 15
b.tona.cf@diba.cat
www.bibliotecatona.cat

Visitans

Horari 

Matí
Dimecres de 10 h a 13.30 h.
Dissabte de 10 h a 13.30 h.

Tardes
De dilluns a divendres de 15 h a 20 h.

© 2024 Biblioteca Caterina Figueras