Visual Fest, juliol de cine a Tona

Comparteix

El 5 de juliol a les 22 h dóna el tret de sortida la primera edició del Visual Fest, un juliol de cine a Tona. Reserva’t dates i hores.

T’esperen curtmetratges que et faran morir de riure, somiar amb els més petits de la casa, grans joies del cinema curt de Quebec (Dia Més Curt), cinema de crítica social (Festival Protesta), els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la terra (Docs Barcelona del Mes) i el cinema a la fresca amb la projecció d’un film escollit per joves de Tona.

Visual Fest apropa el cinema a diferents espais del municipi, el pati de la Biblioteca, Sala la Canal i el Parc de les Feixetes.

El festival neix de la col·laboració de serveis i entitats de Tona: Punt Jove, Tona d’Idees, Biblioteca Caterina Figueras, Ajuntament de Tona i del suport d’entitats i festivals de cinema catalans, El Dia Més Curt, Docs Barcelona del Mes i Festival Protesta.

Visual Fest, programació 

Divendres 5 de juliol – 22 h
El Dia més curt: BANDARRA!


Riguem! Aquest any riem de tot: de les desgràcies alienes i del ridícul del nostre ésser, fantasiem amb donar la volta als tòpics i encamellar tots aquells que no riuen mai. La Bandarra es la sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de volta. Amb pel·lícules procedents d’alguns dels festivals membres de Catalunya Film Festivals.

Més informació dels curtmetratges que podràs veure.

(59 min.) Recomanat per a majors de 16 anys.
Lloc: Pati de la Biblioteca Caterina Figueras 


Divendres 12 juliol – 21 h
El Dia més curt: PERLES DEL QUEBEC


El tradicional programa dedicat a recuperar grans joies del format enguany el deixem en mans del Bureau du Québec à Barcelone i el Festival REGARD, Festival International du Court Métrage au Saguenay. Des de ficcions i animacions vertiginoses que arrasen en festivals fins a la delicadesa de la dansa i el documental. Un homenatge a una de les potències mundials del cinema curt.

Més informació dels curtmetratges que podràs veure.

(82 min.) Més de 12 anys.
Lloc: Pati de la Biblioteca Caterina Figueras

Pausa piscolabis

Protesta: PRÈVIA DEL FESTIVAL PROTESTA – 22.30 h 

Més informació del Festival Protesta.
Lloc: Pati de la Biblioteca Caterina Figueras


Dijous 18 juliol – 20.30 h
Docs Barcelona – Documental del mes. GRÀCIES PER LA PLUJA.


Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d’aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus fills eren retornats a casa perquè no ell podia pagar l’escola a final de mes.

Després d’una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d’agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig del impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show  ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen – nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

(87 min.) Apte per a tots els públics.
Lloc: Sala la Canal
Preu: 3€


Divendres 19 juliol – 19 h

El Dia més curt: JUNIOR BEAT.

El cinema creatiu per fer somiar els més petits de la casa. Curts d’animació i d’imatge real que han emocionat milers de joves espectadors arreu del món. Medi ambient, fantasia, drets humans, valors de l’esport… amb l’objectiu d’entretenir i educar, estimular la imaginació i despertar l’esperit crític. Amb pel·lícules procedents d’alguns dels festivals membres de la Catalunya Film Festivals.

Més informació dels curtmetratges que podràs veure.

(58 min.) De 4 a 12 anys (especialment recomanat de 8 a 12 anys).
Lloc: Sala la Canal

 

Divendres 26 de juliol – 22 h
CINEMA A LA FRESCA 

Pel·lícula seleccionada per joves de Tona. 

Per a tots els públics.
Lloc: Parc de les Feixetes

Visual Fest, no existiria sense  

El Dia Més Curt
 

Entorn del dia més curt de l’any, celebren mundialment la festa del curtmetratge, per reivindicar el cinema de curta durada amb esdeveniments i projeccions en moltes ciutats.

A Catalunya, des del 2013, una sèrie d’entitats es van unir per coordinar projeccions a tot el territori de parla catalana.

El Dia Més Curt està organitzat per Catalunya Film Festivals i Marvin&Wayne. Compta amb el support del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona; i amb la col.laboració principal del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – CCCB.

Docs Barcelona – Documental del Mes


El Documental del Mes és una iniciativa del Festival Internacional de Cinema Documental DocsBarcelona nascuda l’any 2004 en el marc del projecte europeu CinemaNet Europa. Va idear-se com a prolongació d’aquest festival al llarg de tot l’any i arreu del territori. Des de l’any 2007, aquest projecte a Espanya és responsabilitat exclusiva de l’empresa Parallel40.

L’objectiu del Documental del Mes és acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental a les pantalles cinematogràfiques. Cada mes s’estrena una pel·lícula documental internacional de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a una cinquantena de sales de Catalunya, i s’hi volen incorporar més ciutats, petites, mitjanes i grans. També es projecta a sales de la resta de l’Estat espanyol, Xile i Colòmbia.

Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, País Valencià i Illes Balears, i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l’Estat, Xile i Colòmbia. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Parallel40.

Festival Protesta


El Protesta és un festival internacional de cinema de crítica social que pretén posar el seu granet de sorra per tal d’ajudar a transformar la societat a través del cinema i ho vol fer en sentit constructiu, en positiu i de forma creativa, fent del festival una festa del cinema de denúncia. 

Creiem que un altre món és possible i que, a través del cinema, es pot ajudar a impulsar un canvi social en la societat. O sigui, volem ser, en definitiva, un festival activista, projectant aquest tipus de cinema i donant veu a iniciatives i injustícies que, normalment, no tenen espai en els mass media ni en la majoria de sales de cinema, ja siguin petites o grans produccions.
També et pot interessar