Visita d’escriptors a Osona, Vicent Partal

Comparteix

El proper 26 de setembre a les 20h, a la Sala Modernista del Casino de Vic, el periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal, parlarà sobre el seu llibre A un pam per la independència (RBA). L’acte comptarà amb la presència de Ferran Civit, membre del comitè executiu de l’Assemblea Nacional Catalana, co-coordinador de la Via Catalana 2013 i de la Marxa cap a la Independència 2012. 
La moderació anirà a càrrec de Biel Barnils.

Sobre Vicent Partal

Vicent Partal és fundador i director de Vilaweb, el primer diari en català en línia. Abans d’emprendre el seu propi camí, Partal va realitzar estudis de magisteri i va exercir de professor. Posteriorment va treballar per mitjans com El Temps, el Diari de Barcelona, Televisió Espanyola, La Vanguardia, Catalunya Ràdio, entre d’altres.
Com a reporter i corresponsal va cobrir esdeveniments arreu del món, com la caiguda del mur de Berlín, el cop d’estat a la URSS i les independències dels països bàltics, la guerra dels Balcans, la revolta dels estudiants de Pequín, la fi de l’apartheid a Sud-àfrica, l’inici de l’autonomia palestina o diverses eleccions als Estats Units.
Ha publicat diverses monografies sobre l’OTAN i sobre els nacionalismes de l’antiga Unió Soviètica. Va publicar els llibres Catalunya en l’estratègia militar d’Occident (1987), Els nacionalistes a l’URSS (1988), La revolta nacionalista a l’URSS (1991), Atles de l’Europa futura (1991), Catalunya 3.0 (2001), 11-M: El periodisme en crisi (2004, amb Martxelo Otamendi) i Periodisme quàntic. El juny de 2009 va publicar Llibreta de Pequín, el primer llibre electrònic comercial en català sense edició impresa.
És vicepresident de l’European Journalism Center, amb seu a Maastricht, membre de la junta del PEN català i membre del conseller assessor de la Fundació de la UOC.

Sobre el llibre, A un pam per la independència

El país que volem és la crònica del procés que porta des de la gestació de l Estatut de 2006 fins a la situació actual, amb el sobiranisme en primer pla del debat a Catalunya. Partal, basant-se en la seva llarga experiència com a periodista internacional, també reflexiona sobre els diversos processos independentistes que s’han produït recentment arreu del món, com ara els països bàltics, els països dels Balcans, Escòcia i Quebec. I, en darrer terme, exposa el seu ideari sobre les característiques de la Catalunya independent que desitja i creu possible. La seva és una visió optimista i pràctica, convençuda que la independència de Catalunya no només és possible sinó que es produirà en el si de la Unió Europea.

Per a saber més

També et pot interessar