Vicenç Pagès Jordà guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la

Comparteix

Vicenç Pagès Jordà ha rebut el Premi Sant Jordi de Novel·la, amb la seva darrera obra Dies de frontera, una història situada entre Figueres i la Jonquera, amb una parella com a protagonista.  Una novel·la que tracta sobre la inestabilitat que moltes persones pateixen fins ben arribada la quarantena, la relació de parella, la feina, la relació amb els pares o la decisió de tenir un fill.

A la Biblioteca trobareu la novel·la Els jugadors de whist i el llibre Un tramvia anomenat text.

Sobre Vicenç Pagès Jordà

Va néixer l’any 1963 a Figueres. El 1989 va guanyar la Biennal de Barcelona en l’apartat de literatura, i l’any següent va aparèixer el seu primer llibre, el recull de contes titulat Cercles d’infinites combinacions (ed. Empúries). El 1991 va publicar l’obra de bricolatge textual titulada Grandeses i misèries dels premis literaris (Llibres de l’Índex), formada per un miler de citacions. L’any 1995 va aparèixer la seva obra més ambiciosa, El món d’Horaci (ed. Empúries), una novel·la que es troba a mig camí entre la ficció i l’assaig creatiu. L’any 1997 va veure la llum el seu llibre de més èxit, la novel·la curta Carta a la reina d’Anglaterra (ed. Empúries), que narra en cent pàgines mil anys de la vida del protagonista.

A aquest llibre el seguiria Un tramvia anomenat text (ed. Empúries, 1998), un assaig sobre l’escriptura que considera el text com una barreja indestriable d’inspiració i ofici, de geni i competència, de màgia i disciplina. En companyia de l’altre (premi Documenta 1998, publicat per Edicions 62 el 1999) marca el retorn al gènere conte. El va seguir la novel·la La felicitat no és completa, premi Sant Joan 2003 (Edicions 62), la biografia intermitent d’un personatge sense conviccions, traduït al castellà l’any següent amb el títol La dicha no es completa [CAST] (El Aleph). El 2004, el recull El poeta i altres contes va obtenir el premi Mercè Rodoreda, i va ser publicat l’any següent (Proa). El 2006 va aparèixer De Robinson Crusoe a Peter Pan. Un cànon de literatura juvenil (Proa). El setembre de 2009 torna a l’editorial Empúries amb la novel·la Els jugadors de whist. El novembre del 2011 publica El llibre de l’any, amb il·lustracions de Joan Mateu. El maig de 2013 publica un llibre infantil, La llentia viatgera, il·lustrat per Joan Riera Calabús. El desembre de 2013 obté el premi Sant Jordi amb la novel·la Dies de frontera.

Per a saber més

També et pot interessar