Vespre de cinema, Vete y vive

Comparteix

El proper 10 de juliol a les 19.30h, dins dels actes de celebració dels 20 anys de la Biblioteca, es projectarà la pel·lícula Vete y Vive, del director Radu Mihaileanu. Un film que parla sobre el racisme i la guerra, sobre l’amor i l’humanitat.

Vete y vive

Gràcies a una iniciativa de l’Estat d’Israel i dels Estats Units, des del 20 de novembre fins al 4 de gener de 1985 es duu a terme una àmplia operació per traslladar a milers de jueus etíops (Falashas) a Israel. Una dona etíop, que no és jueva, convenç al seu fill perquè es declari jueu a fi que pugui fugir de la misèria. Quan el nen arriba a Israel, donada la seva condició d’orfe, és adoptat per una familla jueva francesa que viu a Tel-Aviv. Passa la infància atemorit davant la possibilitat que es descobreixi el seu doble secret, la seva doble mentida: no és ni jueu ni orfe, només és negre. Amb el temps, anirà descobrint l’amor, la idiosincràsia jueva i la cultura occidental. Però també el racisme i la guerra als territoris ocupats. Es farà jueu, israelià, francès sense oblidar mai a la seva veritable mare i la seva veritable naturalesa: un etíop salvat de la mort…

Radu Mihaileanu

Director francès d’origen romanès. Abans de deixar Romania, va pertànyer a una companyia de teatre (com a autor, director d’escena i actor) i va ser actor al Teatre Yiddish de Bucarest. Va abandonar Romania al 1980, fugint de la dictadura de Ceaucescu. Va marxar primer a Israel abans d’arribar a França per cursar estudis al IDHEC (Institut d’Estudis Superiors de Cinematografia) de 1980 a 1983.

També et pot interessar