Uruguai en la darrera trobada, abans de l’estiu, amb les persones ateses del Centre Ocupacional de Tona

Comparteix

Les persones ateses del Centre Ocupacional de Tona, de la Fundació Sant Tomàs, van decidir en assemblea que volien saber més sobre l’Uruguai, el país de naixement d’un dels seus usuaris.

Des de la Biblioteca hem proposat un viatge per la rica cultura d’un país petit però preciós, envoltat de dos països gegants com Brasil i Argentina. Hem parlat de costums, del mate, del futbol, del carnestoltes, dels mercats i la venda de productes frescos, de l’ús habitual de la bicicleta, i també de literatura, d’Eduardo Galeano i el seu Montevideo, de Jose Mújica, qui fou president d’Uruguai entre 2010-2015, del folklore i la milonga. Hem escoltat cançons de Jorge Drexler i recomanat un vídeo per si volen aproximar-se a la història d’Uruguai. Hem llegit un conte del Libro de los abrazos d’Eduardo Galeano, i un poema de Mario Benedetti.

I A, ens ha ensenyat in situ la beguda que l’acompanya sovint, el mate, i una de les cançons, d’un grup de l’Uruguai que li encanta, Marana.

Parafrasejant a un poema de Mario Benedetti, hem fet entre totes el nostre poema, a partir de ciutats i personatges, que d’una forma o altra, formen part del nostre imaginari. Voilà:

Montevideo / Mate / Eduardo Galeano /
Amsterdam / Anna Frank / Marama
Shakira / Bogotá / Colombia

Jaén / Flamenco / Ketama
Madona / José Fernández / Cuba
Brasil / Méjico / Neymar

També et pot interessar