Una de les darreres novetats, Memoria del silencio, del periodista Jesús Quintero, entrevistes a personalitats destacades, parlant sobre temes universals

Comparteix

«Lo que sé de comunicación se lo debo a catorce años de psicoanálisis. Aprendí que el entrevistado es tan desgraciado como tú».

Memoria del silencio: el mundo desde la colina, del periodista Jesús Quintero, és una de les darreres novetats adquirides per la biblioteca. Un homenatge a Jesús Quintero i a l’art de conversar, que recull fragments, d’una selecció d’entrevistes a personalitats destacades: Jorge Luis Borges, Antonio Gala, Mario Vargas Llosa, Iñaki Gabilondo, Eduardo Galeano, José Saramago, Chavela Vargas, Paulo Coelho, Rocío Jurado, Ana Obregón, Marujita Díaz…

Unes converses que ens parlen sobre els grans temes que apassionaven el comunicador i que van vertebrar la seva tasca periodística, la vida, la mort, la llibertat, la utopia, la bogeria…

En el llibre es parla de “Trece Noches” un programa singular que va emetre Canal Sur, d’octubre de 1991 a gener de 1992, i que té com a protagonistes dos homes, el comunicador Jesús Quintero i l’escriptor i poeta Antonio Gala. Un programa que ens ha captivat i el volem compartir. Asseguts cara a cara, aborden amb profunditat i sense artifici temes universals com l’amor, els diners, els mites, la solitud, la política, el pas del temps, la religió, la bellesa o la mort.

Sobre Jesús Quintero

Jesús Quintero. Nascut a San Juan del Puerto (Huelva), va ser un periodista, director i presentador de programes de ràdio i televisió. Va iniciar la seva carrera a Ràdio Nacional d’Espanya. Amb El loco de la colina va protagonitzar una revolució a la ràdio espanyola, aportant un nou estil que va crear escola, arribant la seva fama fins a Amèrica.

El seu salt a la televisió es va produir el 1988 amb El perro verde, on va saber traslladar l’ambient intimista dels seus programes radiofònics i va prendre forma l’atmosfera que seria el seu segell personal. Qué sabe nadie, el va confirmar com el navegant solitari d’una televisió diferent, d’autor, imaginativa i profunda. Altres programes en què va deixar completa mostra del seu mestratge i de la seva decidida aposta per la qualitat i l’humanisme van ser La boca del lobo, on va incorporar elements i professionals del món del cinema, El lobo estepario, Cuerda de presos, programa amb què va recórrer més de trenta presons i va entrevistar més de cent reclusos, i Trece noches, una sèrie de diàlegs amb l’escriptor Antonio Gala. Va rebre més de vuitanta premis, entre els quals destaquen l’Ondes, l’Ondes Internacional, el Rei d’Espanya de Periodisme i el Premi a l’Originalitat Periodística del Club Internacional de Premsa.

Entrevista a Jesús Quintero a Vanity Fair

Me llaman loco porque no comprendo una justicia que legaliza tantas injusticias; porque por vocación, prefiero a los débiles, a los derrotados, a los perdedores, a los vencidos.

Me llaman loco porque aún creo en el amor.

Me llaman loco porque estoy comprometido con la libertad, aun sabiendo que no se casa con nadie.

També et pot interessar