Trobada literària i concurs d’instagram pel Dia Mundial de la Salut Mental

Comparteix

La Biblioteca junt amb les biblioteques d’Osona es suma al Dia Mundial de la Salut Mental amb una trobada literària que s’aproxima a la solitud i l’ansietat i amb un concurs a insatgram.

El dijous 25 d’octubre a les 19.30 h, et convidem a assistir a la trobada literària que tindrà lloc a la Biblioteca Joan Triadú de Vic i que compta amb la col·laboració d’Osonament.

L’escriptor i poeta Biel Barnils, i la psicòloga de la Llar-Residència de Salut Mental de Manlleu, parlaran sobre l’obra La solitud dels nombres primers, de l’escriptor italià Paolo Giordano. Novel·la que va escriure amb tan sols vint-i-quatre anys i que es va convertir en un fenomen editorial. Una historia que relaciona solitud, autolesions, anorèxia, geometria i literatura. La solitud dels nombres primers ens mostra la soledat d’uns personatges, Alice i Mattia, tristament marcats des de la infància. Així, com en els nombres primers, els dos joves son portadors d’una singularitat que els pot condemnar a la incomunicació i a la solitud. 

Si vols llegir el llibre només cal que t’adrecis a la Biblioteca o al portal ebiblio. Per a participar a la trobada vine a inscriure’t a la Biblioteca.

Per a participar al concurs d’instagram publica una fotografia amb un llibre que tracti la salut mental, entre l’1 i el 10 d’octubre, utilitzant el hashtag #llegimsalutmental. Dues entrades gentilesa de Teatrets d’Osona t’esperen. 

Sobre Paolo Giordano

Paolo Giordano va néixer a Torí el 1982 i és llicenciat en Física teòrica. Amb poc més de vint anys, es va convertir en el fenomen editorial més rellevant dels últims temps a Itàlia. La solitud dels nombres primers (Edicions 62, 2009) va ser guardonada amb nombrosos premis, entre els quals destaquen el Campiello Opera Prima i, especialment, el Premi Strega 2008 —el més important d’Itàlia—, a més d’obtenir un èxit sense precedents per a un autor novell: es va publicar en quaranta països i se’n van vendre més de dos milions d’exemplars només a Itàlia. A Espanya va rebre el Premi dels Lectors 2009 de la revista Qué leer. Cinc anys més tard, El cos humà (Edicions 62, 2013), la seva segona novel·la, ha estat rebuda amb un gran entusiasme a Itàlia i ja ha despertat una gran expectativa arreu del món. El 2015 es va publicar a Espanya la seva tercera i esperada novel·la, Negre i plata (Edicions 62), una obra de gran intensitat sobre una jove parella, feliç i inexperta. 

Per a saber més

També et pot interessar