Trobada literària amb l’escriptora Teresa Sagrera

Comparteix

L’escriptora i mestra Teresa Sagrera, autora de la novel·la Confidències d’una reina, finalista del Premi Néstor Luján de novel·la històrica, compartirà amb nosaltres la propera trobada literària. El 30 d’abril a les 19h, no us perdeu l’oportunitat d’endinsar-vos en aquesta història del segle XII, d’amor, passió, odi i mort, a través de les paraules de la pròpia escriptora.

Teresa Sagrera

Va néixer l’any 1966 a Sant Pere de Vilamajor, on ha viscut sempre. És mestra de primària des de fa més de vint anys i treballa des de l’any 1998 al seu poble, a l’Escola Torre Roja. L’any 2006 entrà a formar part del Centre d’Estudis de Sant Pere de Vilamajor (CESPV), les funcions del qual són preservar i deixar constància escrita de la història i les tradicions del municipi. Ha publicat diversos articles dins de la revista de difusió periòdica d’aquesta entitat, on també l’any 2009 va publicar el seu primer llibre: Vols que t’expliqui… Vilamajor? Un llibre de caràcter divulgatiu de la història local amb il·lustracions fetes per la mateixa autora. 

Sobre Confidències d’una reina

En el fons del seu cor, a part de ràbia, dolor, pena i solitud, hi havia por. Una por colpidora que no la deixava a penes ni pensar; por de fer-se una dona; por de ser ella mateixa i no dependre de ningú; por de créixer, en tots els sentits… Seria realment capaç de fer tot el que pensava que havia de fer? Tenia por de tenir por“. 

Peronella d’Aragó, casada als catorze anys amb Ramon Berenguer IV, un home endurit per les batalles i vint anys més gran que ella, descobrirà l’amor al costat d’un trobador, Guillem de Vila-rasa. Instal•lada a Vila Maior, també descobrirà el poder de l’amistat amb la seva dama, la Loreto, però no quedarà allunyada de les intrigues entre nobles pròpies de l’època.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Confidències d’una reina / Teresa Sagrera. Columna, 2013

També et pot interessar