Trobada literària amb l’escriptora Montse Barderí

Comparteix

El 29 d’abril a les 18.30h esteu convidades a una nova trobada literària, emmarcada en el Club de lectura. L’escriptora sabadellenca, Montse Barderí, vindrà a compartir el seu temps amb nosaltres. Conversarem sobre la novel·la, “La memòria de l’aigua” (Columna Edicions).

Una trobada literària que es pot dur a terme gràcies al suport de la Institució de les Lletres Catalanes. Si les circumstàncies ho permeten es realitzarà de forma presencial. Si vols participar, inscriu-te.

La memòria de l’aigua és una història de dones. Tres generacions que ens faran viure diferents moments històrics, finals del segle XIX, el procés d’industrialització, i la lluita per la formació, la llibertat sexual i l’amor. A través de tres dones: la Clemència, la seva filla Rosalia, i la Núria, neta de la Clemència, serem testimonis de les seves marques de vida, la misèria, el maltractament, la incomunicació i la discriminació, però també el poder de la reconciliació i de la superació. Una novel·la que dóna visibilitat a la història oculta de moltes dones. Que indaga en la memòria, en el nostre passat.

Inscripcions

Sobre Montse Barderí

Montse Barderi (Sabadell, 1969). És escriptora, amb estudis de filosofia, periodisme i especialista en estudis de gènere. Autora de deu llibres tant de literatura com de filosofia pràctica. He estat traduïda a l’italià, el romanès i el portuguès.

Dels seus llibres, trobaràs la biblioteca, El Amor no duele: todo lo que debes saber sobre el amor verdadero; Camí d’anada i tornada: inspirat en els personatges reals d’Ella Maillart i Annemarie Schwarzenbach; Dones úniques: relats de dones d’aquí que no podràs oblidar i La memòria de l’aigua.

Montse Barderí col·labora mensualment a la secció d’opinió d’El Punt Avui i a Serra d’Or l’any 2019. Actualment col·laboro en el programa Aquí amb Josep Cuní de Cadena ser. Ha estat membre de la junta Filosofia i Gènere de l’Universitat de Barcelona, subdirectora amb Fina Birulés del X Simposium Internacional de Filòsofes IAPh, és patrona fundadora de la Fundació Maria-Mercè Marçal, forma part del projecte guanyador eTwinning 2015 en l’àmbit Europeu de Ciutats Educadores. També forma part del jurat del Premi Prudenci Bertrana de novel·la i del Premi Josep Pla de Narrativa. Va ser nomenada comissària de l’Any Teresa Pàmies per a la Institució de les Lletres Catalanes i va guanyar el Premi Prudenci Bertrana de novel·la amb La memòria de l’aigua l’any 2019 (obra que també va quedar finalista a la millor novel·la de l’any d’Òmnium Cultural).

Montse Barderí fa formacions en els àmbits d’escriptura creativa, dona i literatura, i de l’amor des d’un punt de vista ètic i feminista a espais formatius com ara el Col·legi de Doctors i Llicenciats i l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, així com a les biblioteques, centres d’ensenyament i entitats culturals que ho sol.licitin. Forma part dels projectes Lletres a les aules i Lletres en viu de La Institució de les Lletres Catalanes. El seu darrer llibre és Manual d’amor aristotèlic per a dones del segle XXI (Destino Català, 2020), dins la nova col·lecció Som Revolució on també hi fa d’assessora.

Web oficial Montse Barderí

Montse Barderi

També et pot interessar