Trobada literària amb l’escriptor Albert Villaró

Comparteix

L’escriptor urgellenc Albert Villaró estarà a la Biblioteca el proper 4 de juny a les 19h per a parlar sobre la seva darrera novel·la, Els Ambaixadors, guardonada amb el premi Josep Pla de narrativa. Un acte que s’emmarca dins de la commemoració del Tricentenari que es celebra a Tona, del març de 2014 al gener de 2015, i que s’ha pogut organitzar gràcies al suport de La Institució de les Lletres Catalanes. Una oportunitat de conèixer el procés de creació d’aquesta novel·la d’espionatge i intriga, que es planteja què hauria estat Catalunya si hagués aconseguit la independència l’Octubre de 1934.

Albert Villaró

Albert Villaró és andorrà, nascut a la Seu d’Urgell l’any 1964. Ha publicat un llibre de relats, La selva moral (1993), i quatre novel·les: Les ànimes sordes (2000), Obaga (2003), L’any dels francs (Premi Nèstor Luján 2003) i Blau de Prússia (Premi Carlemany 2006). 
Fa ben poc ha acabat el llibret d’una òpera titulada El somni de Carlemany, al qual ha posat música el compositor napolità Sergio Rendine. Obaga ha estat traduïda al castellà i al francès, i Blau de Prússia ha aparegut en castellà i en italià. Amb la novel·la Els Ambaixadors ha obtingut el Premi Josep Pla 2014. 

Sobre Els Ambaixadors

Any 1949. Catalunya és independent des dels Fets d’Octubre de 1934 i es refà de la invasió nazi. A l’Espanya tenebrosa del dictador Sanjurjo, un grup d’espies a la reserva, encapçalats pel mític mossèn Farràs, intenten desactivar l’amenaça sorda que posa en perill la supervivència de la jove República Catalana.
Els ambaixadors és un mecanisme de rellotgeria, una ficció que juga amb la història amb imaginació, sentit de l’humor, un estil personalíssim i una punta de mala bava.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Els Ambaixadors / Albert Villaró. Destino, 2014
Blau de Prússia / Albert Villaró. Columna, 2006
Obaga / Albert Villaró. La Magrana, 2004

També et pot interessar