Tota cultura és un conreu d’alguna cosa, Gregorio Luri a l’entrega del I Premi Teresa Rovira a la innovació bibliotecària

Comparteix

El dimecres 13 de novembre la Biblioteca de Catalunya va acollir la trobada de responsables de les Biblioteques Públiques de Catalunya, un acte que va comptar amb la presència de Teresa Rovira, un referent dins del col·lectiu bibliotecari, i on es va fer entrega del I Premi Teresa Rovira, que distingeix les biblioteques més innovadores. Un certamen al que la Biblioteca Caterina Figueras es va presentar, conjuntament amb d’altres, com la Biblioteca de Central de Castelldefels que va esdevenir guanyadora.

La trobada també va comptar amb la lectura de fragments dels dietaris de les bibliotecàries: Dietaris, testimonis d’una vocació, una fira de llibres amb la presència de 26 editorials i la conferència de Gregorio Luri, on parla de biblioteques, però també de cultura, llibres i esperit crític.

“Al meu parer la biblioteca és la institució republicana que aspira idealment a recollir alhora totes les mentides de la humanitat i tots els esforços fets per refutar-les. En cap lloc hi ha més mentides per metre quadrat que en una biblioteca”.


Sobre Gregorio Luri

Mestre, llicenciat en pedagogia i doctor en filosofia. Asessor pedagògic. Autor de diversos assajos de filosofia i pedagogia, entre els quals destaquen Prometeos. Biografías de un mito (premi d’assaig Juan Gil Albert), El neoconservadurisme americà (premi d’assaig de la revista Ideas) i L’escola contra el món que trobareu a la Biblioteca.

Per a saber mésTambé et pot interessar