Temps de contes, amb cocodrils com a protagonistes

Comparteix

El 8 de maig a les 17.30 h, torna la lectura de contes. En aquesta ocasió els cocodrils seran protagonistes de les dues històries, en què ens capbussarem, durant 20 minuts. Aquesta trobada entre llibres i faules s’adreça principalment a infants de més de quatre anys, sense límit màxim d’edat.

Escoltarem El Cocodril a qui no li agradava l’aigua de l’autora i il·lustradora de Sabadell, Gemma Merino. Un àlbum il·lustrat molt divertit i alhora tendre, que agradarà a petits i grans… El protagonista és un cocodril a qui no li agradava l’aigua, preferia pujar als arbres… una història amb tocs d’humor, que també parla de soledat, diferència i cerca d’identitat.

La il·lustradora Gemma Merino va ser guardonada amb el Premi McMillan d’àlbum il·lustrat el 2011 quan cursava un màster d’il·lustració infantil a la Cambridge School of Arts. El cocodril a qui no li agradava l’aigua va resultar guanyador del Premi d’Il·lustració 2015 atorgat per la CCEI.

La segona història que escoltarem és Coco y la luna de l’il·lustrador Emilio Urberuaga. Coco, el personatge d’aquesta història és un cocodril, que només vol satisfer els seus desitjos, fins que descobreix els efectes que això causa a les persones més properes a ell. Un llibre amb imatges fabuloses, impregnades d’una narrativa breu, curta, escrita de manera poètica i atraient per als que comencen a llegir. Una història que transita per emocions com l’alegria, la tristesa, l’enuig i l’amor.

Emilio Urberuaga (premi Nacional d’Il·lustració 2011), va treballar primer com a estampador i gravador. Des dels anys vuitanta es dedica a la il·lustració de llibres infantils. Alguns han estat publicats a diversos països d’Europa, al Japó i als Estats Units. Un dels seus èxits més sonats ha estat Manolito Gafotas, tot un best-seller que li ha donat, fama en l’àmbit nacional i internacional. Fins i tot va fer una fugaç aparició a la pantalla gran, com a veí de Manolito, en l’adaptació que Miguel Albaladejo va fer el 1998.

També et pot interessar