Taller sobre La nit estrellada de Jimmy Liao als Laboratoris familiars

Comparteix

El proper dissabte 15 de març tindrà lloc a la Biblioteca la primera activitat dels Laboratoris familiars. Una iniciativa que s’emmiralla en el laboratori de lletres i imatges de la Biblioteca Roca Umbert, i que convida a les famílies amb nens de primària a experimentar al voltant de la lectura a través de les emocions, l’art, la música… La participació en aquesta activitat és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca degut a que les places són limitades.

El primer Laboratori familiar el conduirà l‘il·lustrador Sergi Portela, que es centrarà en l’àlbum il·lustrat La nit estrellada de Jimmy Liao. Ens narrarà en veu alta l’essència de la història i s’analitzarà de forma conjunta. Mostrarà altres obres de l’autor i es realitzarà un taller participatiu reproduint la portada del llibre, que acabarà en un mural. 

No us perdeu l’oportunitat de reflexionar sobre els vincles emocionals amb els altres, de conèixer a Jimmy Liao, la seva obra i la seva tècnica pictòrica amb tinta negra i aquarel·la sobre paper. De veure com l’àlbum il·lustrat ens obre multitud de finestres als infants i adults per a conèixer i reconèixer el món, a sentir i donar sentit als estímuls rebuts, a aprendre i entendre altres maneres de crear i construir discursos, a  llegir i veure imatges d’una manera crítica i lúdica.

A tots aquells que volgueu participar recordeu que cal inscriure’s a la Biblioteca i recollir l’entrada. Es recomana haver llegit La nit estrellada de Jimmy Liao que podeu trobar a la Biblioteca gràcies al préstec interbibliotecari, i que té un cost d’1,50€ en concepte de desplaçament.

Sobre Jimmy Liao

Es va llicenciar en Belles arts. Després d’una brillant trajectòria de dotze anys al món de la publicitat, una leucèmia el va obligar a replantejar-se la seva vida: als quaranta, va abandonar la seva ocupació en una agència per dedicar-se completament a escriure i dibuixar les seves pròpies històries, dirigides tant al públic infantil com a l’adult. A dia d’avui, Jimmy ha publicat disset llibres, que han estat traduïts a l’anglès, francès, alemany, grec, japonès, coreà i espanyol, entre altres idiomes. Diversos d’ells, a més, han estat adaptats al cinema. Sens dubte, és l’il·lustrador asiàtic més conegut.


Us deixem amb el curtmetratge basat en el llibre de Jimmy Liao, A Fish that Smiled at Me, guanyador del Premi Especial de Deutches Kinderhilfswerk al millor curtmetratge, durant el 56 Festival Internacional de Cinema de Berlín (2007).

També et pot interessar