Taller d’interculturalitat, obrim la porta a la imaginació i els contes

Comparteix

Per setè any consecutiu l’AMPA de l’Escola Era de Dalt ha organitzat els tallers d’interculturalitat, que en aquesta ocasió ha estat conduït per Eva Martínez i la Biblioteca de Tona (Mar Cuxart i Imma Homs). Durant sis divendres de 15 a 16.30h, aquest espai de trobada ha permès gaudir a les 19 mares participants, de diferents nacionalitats i religions, d’un temps distès d’explicació de contes, intercanvi d’idees i realització de tallers. 

A través de l’explicació de contes tradicionals de cada un dels cinc continents s’ha viatjat per tot el món i les seves cultures, amb la intenció de conèixer-les millor, destacant els seus aspectes comuns i les visions sovint compartides; com els recitals nocturns al voltant del foc, les emocions, la veritat i la mentida, la màgia, les relacions de poder, les antigues creences, el comportament humà, els prejudicis… 

La primera part del taller consisteix en una breu introducció teòrica sobre el conte i l’explicació d’un dels relats seleccionats. La segona, es dedica a una activitat manual en consonància amb la història narrada, que va des d’activitats plàstiques a teatrals. 

També et pot interessar