Set dies per a l’estrena del documental sobre Miquel Milà figura cabdal del disseny

Comparteix

Dissenyar és ordenar els elements que componen un tot

El que és clàssic és el que no es pot millorar

L’1 de febrer a les 19.30h TVE Catalunya emetrà el documental Miquel Milà. Dissenyador industrial i interiorista. Inventor i bricoleur, realitzat per Poldo Pomés amb guió de Marta Feduchi. Una petita història que ens aproparà a un dels dissenyadors cabdals a Catalunya i a Espanya, a qui se li va concedir recentment la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts 2016. 

Una oportunitat d’apropar-nos a la persona i als seus objectes, a través de la conversa; de ser testimonis de la manera de treballar d’un autor d’objectes memorables i sobretot, útils.

Sobre Miquel Milà i Sagnier

Membre de la generació dels pioners del disseny dels anys 50, ha vist com alguns dels seus mobles i làmpades s’han convertit en autèntics clàssics.

Davant l’escassetat d’objectes, mitjans i matèries primeres de l’època, aviat va començar a dissenyar els seus propis mobles i làmpades, que comença a produir a través de la seva empresa, ‘Tram’ creada amb dos amics, els arquitectes F. Ribas Barangé i I. Pérez Ullibarri.

Ha participat amb dissenyadors i arquitectes de l’època en les primeres reunions a Barcelona per promoure el disseny i implantar la seva pràctica professional, derivades del debat sobre la modernitat arquitectònica i que acabaran en la creació del ADI FAD. Avui és una referència del disseny espanyol.

A la Biblioteca trobaràs

El Mundo como proyecto / Otl Aicher. Gili, 1994
Dibujo para diseñadores de muebles / Ricard Ferrer Velasco. Paidotribo, 2014
El Diseño del siglo XXI / editado por Charlotte y Peter Fiell. Taschen, 2003
Made in Spain: 101 iconos del diseño español / Juli Capella. Electa, 2008

També et pot interessar