Sender de Vilageriu

Comparteix

Es proposa fer la ruta seguint inicialment el PR C-43 en direcció a Vilageriu sortint de la plaça cap a l’Avgda. Montseny i el carrer Gna. Victòria.

Prenem el camí de Ca l’Agnès, creuem el torrent i seguim fins al Mas Sorell. Passada la masia entrem en un túnel de vegetació sobre margues grises tant típics de Tona. En obrir-se la vegetació veiem ja a la dreta l’ermita de Sant Miquel de Vilageriu amb la seva majestuosa masia. Arribem pel costat de l’ermita on ja es veu el rètol de l’itinerari amb els senyals dels diferents itineraris. Qui vulgui pot acostar-se a l’aqüeducte, situat a 500 m. pel sender i retornar.

Aquí deixem el sender PR C-43 passem per sota la casa de Vilageriu, entrarem en una petita roureda i deixem a la nostra dreta el Mas la Talaia. Prenem un camí a la dreta, de sobte el camí gira a l’esquerra i s’aparta del bosc entrant plenament en la plana agrícola.

Deixem Mas Passallops a l’esquerra, ens incorporem a un camí ample on anem de recte. En aquesta zona, durant la guerra civil hi va haver un aeròdrom militar, per això es coneix com el camp d’aviació. Més endavant trobem un indicador que explica que per la dreta es va al santuari de la Mare de Déu de l’Ajuda, però nosaltres hem d’anar a l’esquerra per arribar a Tona entrant pel carrer Nou fins arribar al punt d’inici.

Característiques tècniques
Distància: 5 km. aproximadament
Temps: 1h30′ aproximadament
Inici i acabament: Plaça de l’Església
Dificultat: Baixa. Es pot fer a peu, en bicicleta o a cavall

També et pot interessar