Santi Aulet i Roma

Comparteix

Neix a Tona el dia 19 de desembre de l’any 1947. Ja des de petit se sent atret pel món del dibuix i la pintura. Pintor vocacional i autodidacta, comença a pintar a l’oli, però acaba trobant en l’aquarel·la el mitjà precís per expressar la seva visió de la terra que l’acull i tot el que l’envolta, sobretot de la natura d’Osona i, en particular, de Tona.

L’any 1971 exposa per primera vegada a la Biblioteca Joan Maragall de Tona i el 1978, any en què deixa la seva activitat professional per dedicar-se totalment a l’art, és acceptat com a membre de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya.

A la primavera a de 1981 fa un viatge d’estudis a París. Ha fet exposicions individuals i col·lectives a Barcelona, Madrid, Sabadell, Vic… entre molts d’altres, i té obres en col·leccions particulars a França, el Brasil, Veneçuela i Tailàndia.

Ha estat mereixedor de nombrosos premis d’arreu, dels quals podríem destacar el premi de pintura Vila d’Avinyó, premi Vila d’Arbúcies, premi l’Estany, premi l’Ametlla de Merola, premi Salelles (aquarel·la), premi Salelles (oli), menció honorífica Vila de Centelles, premi Fedipica 1998 i 1999 (Madrid), Placa d’Honor Casa de Fraga (any 1997), castanyer de plata Viladrau (2000).

Enamorat de la natura, ha dedicat bona part de les seves obres al poble que el va veure néixer, tant de paisatges com del nucli de la població, fet que queda palès en la publicació Aquarel·les de Tona a principis de segle, editada l’any 2000. Així mateix, va ser membre del grup Dèria d’Art de Tona.

També et pot interessar