Ruta literària per El autógrafo perdido, amb Fernando Ezquerra

Comparteix

El proper 25 de maig a les 20h es presentarà a la Biblioteca la primera Ruta guiada per la Barcelona de El Autógrafo perdido. Un passeig pel temps de 1620, per la lluita pel poder que acabarà anys més tard en la Guerra dels Segadors, i pels escenaris urbans de la darrera novel·la de Fernando Ezquerra Lapetra

El recorregut es realitzarà el diumenge 11 de juny, de 10 a 12h. Es visitaran les places i carrers per on viuen i transiten els principals personatges de la novel·la, El Autógrafo perdido (Sinindice). El punt de trobada serà el Passeig del Born, la autèntica plaça major del segle XVII. A partir d’aquest espai, es presentarà el Pla d’en Llull i el Rec Comtal, barri on es situa la Casa dels còmics a la novel·la. Es veurà el Carrer de Montcada, on es troba el palau del personatge el Baró i el Carrer de l’Espaseria, on es produeix l’assassinat que dóna inici a la novel·la i la desaparició tant de l’autògraf del Quixot com dels papers del rei Felip III. Es faran parades al Fossar de les Moreres i a la font de Santa Maria del Mar, espais de trobada i de diàlegs d’uns quants personatges significatius de la trama, entre molts d’altres indrets, com la Plaça Sant Jaume, el Pla de la Catedral, l’Hospital de la Santa Creu, etc.

Una primera ruta literària que ens descobrirà la Barcelona antiga que, encara avui, s’amaga darrera la multitud de turistes; una ciutat de pedra que ens parla d’altres maneres de viure.

També et pot interessar