Recordem a l’actor Omar Shariff

Comparteix

Avui volem recordar un altre actor mort recentment: Omar Shariff. Nascut a Alexandria (Egipte) l’any 1932, l’actor es va fer un lloc en el panorama internacional. Al llarg de la seva trajectòria va participar en diverses produccions a Hollywood i a Europa. Va conquistar la fama internacional gràcies al seu paper a la pel·lícula Lawrence d’Aràbia (1962) dirigida per David Lean, pel qual va ser premiat amb dos Globus d’Or i nominat a un Oscar. Tres anys més tard tornaria a obtenir un Globus d’Or pel seu paper protagonista a Doctor Zhivago, dirigida per Giacomo Campiotti. 

Omar Shariff procedia d’una família sirià-libanesa de comerciants de fustes precioses. Va descobrir el teatre després del seu pas pel col·legi Victoria d’Alexandria. Posteriorment cursaria estudis de matemàtiques i física a la Universitat del Caire. La seva vocació artística va venir de la mà del director de cinema egipci Youssef Chahine que el va involucrar en el rodatge del film Ciel d’enfer (1954).

A la Biblioteca trobaràs la pel·lícula Doctor Zhivago (1965) i el film El señor Ibrahim y las flores del Corán, de François Dupeyron. que el va rescatar d’un cert oblit i li va fer guanyar el César i el premi al millor actor al festival de Venècia.

També et pot interessar