Recomanació de la setmana

Comparteix

Avui dediquem aquest racó al cantautor Leonard Cohen (Montreal, 1934) que ha estat guardonat recentment amb el premi Príncep d’Astúries de les lletres 2011.

Tot i que la trajectòria més coneguda de l’artista canadenc està vinculada a la seva faceta de músic i cantant, Cohen és també poeta i novel·lista. Als 21 anys, després d’obtenir la Llicenciatura en Literatura Anglesa per la Universitat McGill de Mont-real, va publicar el seu primer llibre de poemes, “Let Us Compari Mythologies”, en el qual deixa entreveure la influència que han deixat en ell les religions catòlica i jueva. La seva obra posterior inclou temes de sexe, amor, religió i política, marcant en totes l’esperit rebel que sempre li ha acompanyat i la seva personalitat depressiva.

Ha publicat obres de poesia com Flores para Hitler, Bells perdedors o Comparemos mitologías, i també obres en prosa, com la novel·la El juego favorito i Beautiful losersAl 1990, decideix ordenar-se com a monjo de la religió Zen. Al 1999, després de gairebé nou anys a la muntanya Baldy, va abandonar els hàbits per dedicar-se de nou a la música i la poesia.  

Book of longing (2006), una col·lecció de poesia, prosa i dibuixos, ha estat el primer llibre de poesia a arribar al número 1 a les llistes de vendes al Canadà. El 2011 ha publicat Poems and songs.

A la Biblioteca trobaràs

Cohen, Leonard.  I’m your man: motion picture soundtrack. Sony BMG, 2006
Cohen, Leonard. Dear Heather. Sony BMG, 2001
Cohen, Leonard. I’m your man. CBS, 1988
Cohen, Leonard. Acordes con Leonard Cohen According to Leonard Cohen. Barcelona: DiscMedi, 2007

Per a saber més

Pàgina oficial de Leonard Cohen
Llegeix alguns dels seus poemes.També et pot interessar