Presentació del llibre Terra d’esquelles, d’Albert Canadell

Comparteix

El proper 25 de maig a les 19h, us convidem a la presentació del llibre Terra d’esquelles (Emboscall, 2016). Quarta novel·la, de l’escriptor i artesà tonenc, afincat a Montesquiu, Albert Canadell. A l’acte l’acompanyaran l’astròleg Josep Manel Ferrer, l’escriptor Miquel Vilardell i el músic Dionís Comas. 

Sobre, Terra d’esquelles

Una novel·la sobre la recerca personal. Els protagonistes intenten recuperar l’equilibri existencial perdut en ser desarrelats del seu lloc natural, al qual, malgrat tot, no renuncien, ja sigui perquè aspiren a tornar-hi o perquè somien reconstruir-lo.

Ressons de l’obra


Sobre Albert Canadell Vilalta

Va nèixer a Tona el 1963. Acabats els estudis de Batxillerat Superior, el 1980, s’inicia com a artesà, fabricant i venent jocs de llautó anomenats Mandales, braçalets gravats a l’àcid, arquetes de fusta decorades, bosses i cinturons de cuir cosits i trenats a mà, filigranes d’alpaca i d’argent… L’any 1997, treballa per una empresa de joieria ubicada a Tona, encapçalada per Lluís Monés (un gran mestre descendent d’una nissaga reconeguda de joiers- rellotgers de Barcelona), que fabricava models modernistes amb or, esmalts i pedreria. Des del 2000 treballa l’argent per compte propi, no obstant això ha col·laborat amb vàries empreses del ram en tasques de repassats i modelatge.

La seva vessant d’artesà la compagina amb l’escriptura. La seva narrativa, editada en bona part per Emboscall, amb títols com La tribu, Diari d’un il·luminat, Els Camins del Mandala, Dos contes de circ, Òpal de foc i Terra d’esquelles s’inspira en les múltiples situacions viscudes que portà l’autor a diversos continents, i hi immortalitza persones i situacions reals amb pinzellades de màgia. Albert Canadell ha conreat narrativa però també poesia, la publicació recull antològic Del Zenit, i el llibre de poemes Romer són testimoni.

A la Biblioteca trobaràs

Terra d’esquelles / Albert Canadell i Vilalta. Emboscall, 2016
Els Camins del mandala / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 2005
Del Zenit / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 2002
Diari d’un il·luminat / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 1998
Dos contes del circ: duet de pallassos i un faquir a Martinica / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 1998
Òpal de foc / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 2000
Romer / Albert Canadell. Remor / Francesc Codina. Vic: Emboscall, 1999
La Tribu / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 1998

També et pot interessar