Presentació del llibre, Inesperat Walden, de l’escriptor Albert Canadell

Comparteix

El proper 21 de febrer a les 19h, tindrà lloc a la Biblioteca la presentació del llibre, Inesperat Walden, de l’escriptor i artesà tonenc i resident al Brull, Albert Canadell; novel·la que va ser guardonada amb el Premi Armand Quintana de narrativa 2012 i ha estat publicada per Témenos Edicions.
L’acte comptarà amb la intervenció del propi autor i del escriptor i pedagog Amadeu Lleopart.

Sobre, Inesperat Walden

Una novel·la que té com a protagonista a tres generacions que viuen aïllades del món, en un barranc. L’obra està inspirada en Walden, el llibre on l’escriptor nord-americà H.D. Thoreau, relata la seva vida a la naturalesa, els dos anys que va viure aïllat en una cabana a prop dels boscos de Walden Pond.

Sobre Albert Canadell Vilalta

Va nèixer a Tona el 1963. Acabats els estudis de Batxillerat Superior, el 1980, s’inicia com a artesà, fabricant i venent jocs de llautó anomenats Mandales, braçalets gravats a l’àcid, arquetes de fusta decorades, bosses i cinturons de cuir cosits i trenats a mà, filigranes d’alpaca i d’argent… L’any 1997, treballa per una empresa de joieria ubicada a Tona, encapçalada per Lluís Monés (un gran mestre descendent d’una nissaga reconeguda de joiers- rellotgers de Barcelona), que fabricava models modernistes amb or, esmalts i pedreria. Des del 2000 treballa l’argent per compte propi, no obstant això ha col·laborat amb vàries empreses del ram en tasques de repassats i modelatge.

La seva vessant d’artesà la compagina amb l’escriptura. La seva narrativa, editada en bona part per Emboscall, amb títols com La tribu, Diari d’un il·luminat, Els Camins del Mandala, Dos contes de circ i Òpal de foc, s’inspira en les múltiples situacions viscudes que portà l’autor a diversos continents, i hi immortalitza persones i situacions reals amb pinzellades de màgia. Albert Canadell ha conreat narrativa però també poesia, la publicació recull antològic Del Zenit, i el llibre de poemes Romer són testimoni.

A la Biblioteca trobaràs

Els Camins del mandala / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 2005
Del Zenit / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 2002
Diari d’un il·luminat / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 1998
Dos contes del circ: duet de pallassos i un faquir a Martinica / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 1998
Òpal de foc / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 2000
Romer / Albert Canadell. Remor / Francesc Codina. Vic: Emboscall, 1999
La Tribu / Albert Canadell. Vic: Emboscall, 1998

També et pot interessar