Inscriu-te per a visitar la Biblioteca de Catalunya i assistir a la presentació del llibre ‘”El canonge Adanagell de Vic'”

Comparteix

La Biblioteca de Catalunya, la nostra biblioteca nacional, té la seu a l’antic Hospital de la Santa Creu, a Barcelona, un dels edificis civils més rellevants d’època gòtica. Compta amb un fons de més de quatre milions de llibres, manuscrits, incunables, revistes i altres documents en tota mena de suport. També és molt important el seu arxiu, constituït per més de 20.000 diplomes. Un dels més antics i, certament, dels més rellevants, a Catalunya, a Europa, i al món, és l’acta de consagració de Sant Andreu de Tona.

La Sra. Núria Altarriba, directora de la Unitat Bibliogràfica, el dijous 1 de juliol farà una visita guiada especial per als tonencs i tonenques que aquell dia vulguin conèixer d’a prop els tresors que custodia la nostra biblioteca nacional i contemplar en directe la dotalia de Tona.

Per a aquelles que us vau perdre la presentació que vam acollir a Tona amb el catedràtic de Paleografia, Codicologia i Diplomàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Jesús Alturo i la investigadora Tània Alaix, i vulgueu alhora visitar un dels edificis més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, la Biblioteca de Catalunya, podeu inscriure-us a través d’aquest formulari, fins al 27 de juny.

També ho podeu fer trucant a la Biblioteca 93 887 13 95 o a la Llibreria Sant Jordi 93 887 01 92, o enviant un correu electrònic a info@llibreriasantjordi.cat

Després de la visita a la Biblioteca de Catalunya, l’1 de juliol a les 18 hores, a la Sala de la Caritat de la mateixa Biblioteca, tindrà lloc la conferència del Prof. Jesús Alturo i Tània Alaix, autors del llibre «El canonge Adanagell de Vic (ca. 860-925), llavor de noves semences: la cultura a la diòcesi d’Osona en els primers temps carolingis», que ens aclariran alguns enigmes de l’acta de dotació de Tona.

Sobre aquesta publicació dels estudiosos de la Història de la cultura en època medieval Jesús Alturo i Tània Alaix, podreu veure el 22 de juny al 3/24 de Tv3, una entrevista realitzada pel presentador Xavier Grasset.

Podeu llegir el que Bernat Puigtobella va escriure sobre aquesta investigació a Núvol.

Inscripcions.

També et pot interessar