Premi Llibreter 2011, Blanca Busquets

Comparteix

El Premi Llibreter ha distingit l’última novel·la de la barcelonina Blanca Busquets, en la categoria de Literatura Catalana per La nevada del cucut.

La nevada del cucut (Rosa dels Vents, 2010) , de Blanca Busquets

La cinquena novel·la de la periodista barcelonina Blanca Busquets explica la història de dues dones unides, malgrat la distància generacional, per la seva afició a escriure però també per la seva valentia i desig de superació, i pels seus sentiments: per una banda, la Lali, una noia jove que se’n va a viure a un poblet de muntanya amb el seu pare després que aquest es separi, i que descobreix un assumpte que havia dividit dues famílies durant dècades; i per l’altra, la Tònia -que és la besàvia de la primera i de la qual aquesta troba uns escrits-, i que cada dia escriu abans d’anar a dormir a la llum d’una espelma. A través d’elles coneixem diversos personatges secundaris i la duresa de la vida a principis del segle passat a la muntanya però també les dificultats de l’existència a la societat actual. Tot està explicat amb una prosa ben travada que convida a seguir llegint i a través dels ulls de dues narradores que tenen vides paral·leles però que, no obstant això, són dones úniques.

Per a saber més: Random House Mondadori

Sobre l’autora

Blanca Busquets i Oliu (Barcelona, 1961) és escriptora i periodista i treballa de realitzadora i guionista de les emissores de Catalunya Ràdio des de 1986. Ha estat redactora a Televisió de Catalunya i a banda de “La nevada del cucut”, que ha dedicat a les seves tietes, és autora de quatre llibres més: “Presó de neu” (Proa, 2003), “El jersei” (Rosa dels Vents, 2006), traduït al rus (Inostranka, 2008) i a punt de publicar-se en alemany (DTV-Premium), “Tren a Puigcerdà” (Rosa dels Vents, 2007) i “Vés a saber on és el cel” (Rosa dels Vents, 2009), traduït al castellà (“A saber dónde está el cielo”, Plaza & Janés, 2009). Actualment, viu entre la capital catalana i Cantonigròs, on la seva família materna conserva una casa pairal, Cal Corder, del s. XVIII. Té formació musical i de dansa clàssica i, a banda de castellà i català, sap parlar i escriure en francès. Busquets, que va viure els seus primers anys de vida a Pamplona, ja volia ser escriptora de ben jove i als dotze anys va escriure el seu primer conte. Ha impartit classes a la Universitat Pompeu Fabra i conferències a diversos llocs de Foto: Joan Puerto Catalunya així com a la Universitat de Moscou i a l’Institut Cervantes d’aquesta ciutat. És una de les fundadores del Festival Internacional de Música de Cantonigròs i membre del seu comitè organitzador.

També et pot interessar