Premi de Poesia Miquel Arimany

Comparteix

Fins al 31 de maig del 2013 podeu presentar la vostra obra poètica al 4t Premi Literari Miquel Arimany, convocat per l’Ajuntament de les Masies de Roda. El premi dotat amb 1.200 euros a compte dels drets d’autor per a l’obra guanyadora, també contempla l’edició en un volum, junt amb la resta d’obres que el Jurat consideri finalistes. L’escriptora Pilar Cabot i la dissenyadora i escriptora Teresa Costa-Gramunt, formaran part d’aquest jurat.  

Sobre Miquel Arimany

Miquel Arimany (1920-1996) fou un dels escriptors més destacats del nostre panorama literari del segle XX. Poeta, narrador, assagista, dramaturg, traductor, gramàtic i lexicògraf fou un dels impulsors de la llengua catalana durant els temps més foscos. Com a editor, donà veu a multitud d’escriptors publicant-los obra i al llarg de quaranta anys (del 1952 al 1992) dirigí la revista literària “El Pont”. L’any 1960 va crear, amb la voluntat d’anar redreçant l’ús públic del català, obstaculitzat sistemàticament per la censura, el “Bloc Maragall” que encara avui arriba a milers de llars del país. Miquel Arimany també fou l’autor d’un diccionari de la llengua i d’obres gramaticals.
La seva vinculació a les Masies de Roda vingué per les seves estades estiuenques al mas Pla de Roda, on reposen les seves cendres, així com a través de les seves freqüents visites a Roda de Ter.

Per a saber més

També et pot interessar