Pregunta, la dama del crim respon, Donna Leon a l’entrevista virtual

Comparteix

De l’1 al 24 de maig pots preguntar a Donna Leon, autora de novel·les d’intriga com Sang o amor o la sèrie Brunetti, allò que vulguis conèixer sobre les seves obres. Pots participar a través d’aquest formulari. Les respostes es publicaran a l’espai de la Biblioteca Virtual.

Sobre Donna Leon

Escriptora i professora. Als vint-i-tres anys va abandonar la seva ciutat natal per continuar els estudis a Itàlia. Des de llavors, ha treballat com a guia turística a Roma, redactora publicitària a Londres i professora a Suïssa, l’Iran, la Xina i l’Aràbia Saudita. Viu i treballa a Venècia des del 1981.
És coneguda per les seves novel·les protagonitzades pel comissari venecià Guido Brunetti, personatge central de tota la seva obra i que Donna Leon va crear a principis dels noranta mentre assistia a un assaig al teatre de l’òpera de La Fenice. El resultat en va ser Muerte en La Fenice (1992), que va obtenir el prestigiós premi Suntory a la millor novel·la d’intriga i va ser traduït a més de vint idiomes. Des de llavors, el melangiós comissari Brunetti ha estat protagonista de disset novel·les de misteri.
Juntament amb la música, l’ecologia és la seva gran passió, tema que introdueix a les seves novel·les, com ara a Veneno de cristal (2006), que tracta sobre delictes ecològics a l’illa de Murano.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

L’Altra cara de la veritat / Donna Leon. Edicions 62, 2009
Carn de canó / Donna Leon. Labutxaca, 2013
Conclusions preliminars / Donna Leon. Labutxaca, 2012
Cristall enverinat / Donna Leon. Edicions 62, 2006
Les Joies del Paradís / Donna Leon. Edicions 62, 2012
Líbranos del bien / Donna Leon. Seix Barral, 2007
Un Mar de problemas / Donna Leon. Planeta DeAgostini, 2006
Muerte en La Fenice / Donna Leon. Planeta DeAgostini, 2006
L’Ou d’or / Donna Leon. Edicions 62, 2013
Qüestió de fe / Donna Leon. Edicions 62, 2010
Suffer the little children / Donna Leon. Arrow Books , 2008
Vestit per morir / Donna Leon. Edicions 62, 2002

També et pot interessar