Pou i barri Roqueta

Comparteix

El pou és l’únic vestigi que queda del Balneari Roqueta, de finals del segle XIX, d’estil modernista. En el disseny de l’edifici, és probable que hi col·laborés l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Aquest establiment va tancar les portes el 1966 i va ser aterrat el 1974. Cal destacar l’escala de marbre de planta octogonal per baixar al pou, de 110 graons, recuperada gràcies a una intervenció dels anys noranta.

Originàriament, a l’entorn del balneari hi havia un parc amb jardins. Ben a
prop, es va formar un barri residencial de caràcter burgès, amb edificis com les torres Llusà i Simon, de l’arquitecte Francesc Guàrdia i Vial (gendre de Domènech i Montaner), amb característiques modernistes i medievalitzants; l’Hotel i Casino del Parque (on ara hi ha el Col·legi Residència PIVE); el Gran Basar del Montseny, i la capella de la Mare de Déu de la Salut, obra de Fèlix Domènech (director mèdic del Balneari Roqueta i fill de Domènech i Montaner).

El balneari va ser explotat per una societat constituïda per Josep Roqueta, propietari del terreny, i Francesc Simon i Ramon Montaner, de l’Editorial
Montaner i Simon.

També et pot interessar