Philip Roth premi Príncep d’Astúries de les Lletres 2012

Comparteix

Philip Roth ha estat guardonat amb el premi Premi Príncep d’Astúries de les Lletres 2012, imposant-se en l’última ronda de votacions a l’escriptor japonès Haruki Murakami, que també havia resultat finalista.

Nascut a Newark (Nova Jersey, EUA) el 19 de març de 1933, és fill d’una família jueva emigrada des d’Ucraïna. Philip Roth va estudiar a la Universitat de Bucknell i a la de Chicago, on va ser professor de Literatura Anglesa. Més tard, a Iowa i Princeton, va ensenyar Escriptura Creativa. Està considerat un dels millors escriptors nord-americans dels últims vint-i-cinc anys, i figura sempre entre els candidats a obtenir el Premi Nobel de Literatura.

Entre les seves obres destaquen El lament de Portnoy (1969), Operació Shylock (1993), L’animal moribund (2001) i, sobretot, la fascinant trilogia on dissecciona amb agudesa extraordinària les contradiccions de la societat nord-americana del segle XX: Pastoral americana (1968), Em vaig casar amb un comunista (1998) i La taca humana (2000). Entre altres, ha guanyat el Premi Médicis a la millor novel·la estrangera, el National Book Award for Fiction, el National Book Critics Circle Award, el PEN/Faulkner i el Pulitzer.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

La Conjura contra América / Philip Roth. Barcelona: Mondadori, 2005
Elegía / Philip Roth ; traducción de Jordi Fibla. Barcelona: Mondadori, 2006
Exit ghost / Philip Roth. London: Jonathan Cape, 2007
Patrimonio: una historia verdadera / Philip Roth. Barcelona: Seix Barral, 2004
Sale el espectro / Philip Roth. Barcelona: Mondadori, 2008

També et pot interessar