Paquito D’Rivera a Ràdio 3

Comparteix

El primer festival CLAZZ, acrònim de Continental Latin Jazz, va oferir els dies 21 i 22 de febrer una mostra de la música que combina el jazz amb ritmes procedents, principalment, de països com Cuba, Brasil i Puerto Rico.

El gènere va sorgir als clubs novaiorquesos de finals de 1940 quan els músics cubans i porto-riquenys emigrats a la ciutat van començar a barrejar la rumba, el tumbao o el guaguancó amb acords de jazz. Machito i el seu Afrocubans amb Mario Bauzá al capdavant, estan considerats com els primers responsables d’aquesta fusió.

Paquito D’Rivera dins del festival Clazz, va oferir un concert al Teatre Artèria Paral·lel de Barcelona, on va actuar al costat d’una orquestra de 18 músics amb el pianista Pepe Rivero com a director musical. D’Rivera és un dels principals renovadors del jazz llatí

Us convidem a escoltar el programa El Gran Quilombo de Ràdio 3, amb els comentaris de Consol Sáenz, entrevista a Paquito D’Rivera i música llatina amb PETE RODRIGUEZ / CACHAO Y CHUCHO VALDES / EDDIE PALMIERI / JERRY GONZALEZ / FANIA ALL STARS i molts més..

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Bebo Valdés Trio; con Cachao y Patato; invitado especial: Paquito D’Rivera. Madrid: Lola, 1999.

També et pot interessar