Obertura a Barcelona d’un museu dedicat al cànnabis

Comparteix

El dia 9 de maig es va inaugurar oficialment el Hash Marihuana & Hemp Museum de Barcelona, situat al Barri Gòtic de la ciutat. El seu creador és Ben Dronkers, un conegut empresari holandès del sector del cànem i director del Hash Marihuana & Hemp Museum d’Amsterdam. Dronkers va adquirir al 2001 una finca del segle XVII per reformar-la i construir aquí el que és ja el museu de la marihuana més gran d’Europa. El Palau Mornau és un edifici Modernista catalogat com a patrimoni de la Ciutat Comtal, situat al carrer Ample-35 de Barcelona, que acull una exposició permanent sobre com una sola espècie vegetal, increïblement versàtil ha possibilitat el desenvolupament de la confecció tèxtil, els medicaments, els viatges marítims, l’agricultura i com el cànnabis i cànem – que són simplement diferents ceps d’una mateixa planta – ha estat part de la vida quotidiana durant milers d’anys.

En aquestes sales es poden observar des de textos antics, il·lustracions i pintures de diferents èpoques referents al cànnabis, a utensilis, objectes i tèxtils realitzats amb fibra de cànem. També trobem fórmules magistrals i medicaments de principis del segle passat amb essència de cànnabis així com curiositats, publicacions i utensilis per al consum de la marihuana. 

Amb la inuguració del museu es va procedir a culminar el lliurament dels Cànnabis Culture Awards 2012, que van recollir Sir Richard Branson en representació de la Comissió Global de Política de Drogues; Fernanda de la Figuera, activista pro-cànnabis espanyola, i l’autor i fotògraf americà Todd McCormick.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Cannabis: guía completa para el cultivo de marihuana / Jeff Ditchfield. Barcelona: Grijalbo, 2007
Marihuana: conocimiento científico actual / Leslie L. Iversen. Barcelona: Ariel, 2001
Historia general de las drogas / Antonio Escohotado. Madrid: Espasa, 2008

També et pot interessar