Muriel Casals presentarà els actes de commemoració del tricentenari a Tona

Comparteix

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, serà l’encarregada de presentar els actes de commemoració del Tricentenari a Tona, demà dissabte 29 de març, a 2/4 de 9 del vespre a la Sala la Canal. El 2014 es compleix el 300 aniversari dels fets de l’11 de setembre de 1714. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Tona ha constituït una comissió per a treballar aspectes històrics, actuals i educatius amb la intenció d’organitzar una sèrie d’actes al llarg d’aquest 2014, una commemoració que aproparà a la ciutadania aquests fets i els posarà en relació amb la realitat present i les expectatives de futur. 

L’acte conclourà amb l’actuació del músic tonenc Arnau Tordera, del grup Obeses

Muriel Casals

Nascuda a Avinyó (Occitània) és llicenciada per la Universitat de Barcelona (1969), i doctora en econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, on ha desenvolupat la seva tasca docent com a professora titular i on ha estat vicerectora de Relacions Exteriors i Cooperació Interuniversitària i col·laboradora a l’Institut de Ciències de l’Educació. Ha estat professora visitant en diverses universitats estrangeres com la d’Edimburg o la London School of Economics and Political Science. És autora de nombrosos estudis acadèmics, entre els quals destaquen L’Economia de Sabadell. Estructura, diagnòstic i perspectives (1983), La indústria a Catalunya. Tèxtil i confecció (1992, en col·laboració), La cultura, el mercat i la política (2000), Women and Work in Catalonia: Is Catalonia Still a Working Society? (2000), i Solving the “National” problems of Europe (2007), així com d’articles a la premsa.

Té també una activa presència en institucions i en organitzacions de la societat civil catalana com el Consell Català del Moviment Europeu. Al març del 2010 exerceix el càrrec de la presidència d’Òmnium Cultural, i impulsa, junt amb altres organitzacions (especialment l’Assemblea Nacional Catalana), el procés cap al dret a decidir i a l’Estat propi, iniciat amb la manifestació de l’onze de setembre de 2012. L’any 2013 publica La fam i l’orgull, sobre aquest procés.

També et pot interessar