Motxilles viatgeres, llibres per als més petits

Comparteix

Està demostrat que llegir en veu alta als infants és important pel seu bon desenvolupament. Explicar o llegir una història és una activitat que millora la relació entre pares i fills, estimula el plaer d’escoltar, parar atenció, d’imaginar, crear, i alhora desenvolupa el gust per aprendre. És per això que la Biblioteca ha iniciat durant el 2012 “Les motxilles viatgeres”, una activitat adreçada a tots els infants de 0 a 3 anys de les dues escoles bressol del municipi, que consisteix en preparar una maleta amb cinc llibres per cada aula, de temàtica diversa (conte tradicional, sobre hàbits i conductes, àlbum il·llustrat…) per tal que cada setmana un alumne s’ho emporti a casa seva, i pugui llegir-los acompanyat dels pares. La motxilla incorpora també un “diari de lectura” una llibreta on els pares poden anotar les seves impressions.

Com a resum de l’activitat d’aquest 2012 us deixem amb alguns dels comentaris que s’han escrit:

“Moltes gràcies per haver-nos deixat la motxilla uns dies. Esperem que continueu fent iniciatives com aquesta que conviden als nens a la lectura i permeten a les famílies passar una bona estona junts. (…) Ens ho hem passat molt bé tots tres compartint les lectures tot acabant el dia, i pensem que és una molt bona iniciativa per fomentar la lectura”.

“Li hem explicat un cop i ens l’hem anat mirant vàries vegades fullejant-lo”.

“A veure quin conte voldrà que li expliquem demà?”

“Primer vol que els hi expliqui el papa o la mama i llavors quan ja els coneix, i els ha fullejat, els explica ella a la seva manera”.

“En Pol estava molt content divendres quan va veure que ens emportàvem la motxilla dels contes a casa”.

“Els llegíem un darrera de l’altre i gairebé sempre en el mateix ordre”.

També et pot interessar