Mor un dels fundadors de Deep Purple, el teclista Jon Lord

Comparteix

Jon Lord va morir el dilluns a l’edat de 71 anys. Va ser una de les peces fonamentals perquè els britànics Deep Purple es convertissin en una llegenda del heavy, al costat de Black Sabbath i Led Zeppelin. 

Jon Lord va començar estudiant piano de petit. De les lliçons de música clàssica va passar a beure del blues. La seva primera banda va ser el grup de jazz Bill Ashton Blego i després els rockers The Artwoods on militava Art Wood, germà de l’actual guitarra dels Rolling Stones. Amb l’entrada amb Deep Purple va poder desenvolupar tot el seu potencial. Una de les seves idees més brillants va ser la d’unir per primera vegada la força d’una banda de rock com Deep Purple amb una orquestra de música clàssica. Un altre dels èxits de Lord junt amb la resta de músics de la banda va ser la publicació de l’àlbum Machine Head i el directe Made in Japan.

Durant la separació de Deep Purple, entre 1976 i 1984, Jon Lord es va centrar en la seva carrera en solitari i va participar en altres projectes com Paice, Ashton & Lord o Whitesnake. La seva segona etapa amb Deep Purple va arrencar amb el disc Perfect Strangers i es va tancar amb l’àlbum Abandon (2002).


A la Biblioteca trobaràs

30: very best of  / Deep Purple. Hayes: EMI, 1998
Made in Japan / Deep Purple. Hayes: EMI, 1972

També et pot interessar