Mor Ricardo Alegria, historiador, antropòleg i impulsor de la cultura Portorriquenya

Comparteix

Ha mort Ricardo Alegria, historiador, antropòleg i arqueòleg; defensor de la identitat porto-riquenya i principal referent cultural d’aquest país.

Alegría treballà en projectes molt variats, va ser el primer director del Instituto de Cultura Puertorriqueña, i va fundar el Centro de Estudios Avanzados de Puerto Rico y el Caribe i del Museo de las Américas; va promoure la preservació del vell San Juan, va investigar les cultures indígenes, va treballar per preservar la llengua castellana a l’illa i va defensar que Puerto Rico fos considerat un país autònom, des de la vessant cultural, per la Unesco. .

En l’àmbit literari, ressaltar que Mario Vargas LLosa va inspirar-se en la figura de Ricardo Alegria per a la caracterització d’un personatge a l’obra teatral El Loco de los balcones.

Alegría va morir després d’un mes d’ingrés hospitalari degut a problemes cardiovasculars, que l’havien acompanyat durant els darrers anys. La seva mort va ser un trasbals per al seu país natal, on es van decretar 5 dies de dol.

Per a saber més:

També et pot interessar