Mor Lhasa de Sela

Comparteix


Lhasa de Sela als 37 anys va morir a causa d’un càncer a Mont-real (Canadà), on vivia des dels 19 anys. La cantant, que va guanyar fama internacional el 1997 amb l’àlbum La llorona, va publicar ja malalta el seu tercer i últim disc.

Nascuda el 27 de setembre del 1972 a la localitat de Big Indian (Nova York) el seu pare era d’origen mexicà i la seva mare nord-americana. Va passar bona part de la infància viatjant en un autobús amb la seva família entre els Estats Units i Mèxic. Amb el seu disc de debut, La llorona, va aconseguir el guardó artístic més prestigiós del Quebec, el premi Félix, i el 1998 va aconseguir el premi Juno al Millor Artista Mundial. A França, el compacte es va mantenir 30 setmanes consecutives entre els cinc àlbums més venuts.

Després d’aquest reconeixement, es va apartar de la música per dedicar-se al circ i es va incorporar amb les seves germanes a la troupe del circ Pocheros. Es va traslladar al sud de França i més tard va començar a treballar en el segon àlbum, The living road, que es va publicar el 2003 i en què va combinar cançons en espanyol, anglès i francès. En la seva trajectòria ha conjugat amb habilitat i desimboltura la música tradicional mexicana amb el klezmer i el rock.

Pàgina oficial de Lhasa de Sela.
Myspace.

També et pot interessar