Mor l’actor Otto Sander

Comparteix

L’actor alemany Otto Sander, intèrpret de l’àngel al film El cielo sobre Berlín del director Wim Wenders i que trobareu a la Biblioteca, ha mort als 72 anys a Berlín.

Otto Sander va néixer a Hannover al juny de 1941, després del servei militar a la Marina va estudiar teatre i filologia, i va debutar al 1965 al Teatre de Càmera de Dusseldorf. Dos anys després va deixar la universitat i es va traslladar a Munich per seguir amb els seus estudis d’art dramàtic. Va treballar en un centenar de produccions televisives i cinematogràfiques, entre elles El tambor de hojalata (Volker Schlondorff) i El submarí (Wolfgang Petersen). Bona part de la seva popularitat a Alemanya es deu a la seva participació en sèries televisives, com la policíaca “Polizeiruf 110”. El reconeixement als seus treballs interpretatius li van fer mereixedor del premi a l’Actor de l’Any d’Alemanya, al 1979 i al 1999.

Així mateix, gràcies a la seva particular veu va realitzar diversos treballs de locució en doblatges de cinema, documentals i audiollibres. Com a actor de teatre va formar part de la companyia de la Berliner Schaubühne, al teatre de Berlín que va dirigir Peter Stein.

Otto Sander va estar casat amb l’actriu Monika Hansen, va ser pare adoptiu dels també actors Meret i Ben Becker, amb qui va compartir treballs interpretatius, i va tenir dos germans, l’advocat Adolf Sander i el científic Christian Sander, a més d’una germana, la llibretera Marianne Sander.

A la Biblioteca trobaràs

Cielo sobre Berlín / Wim Wenders. Filmax, 2003
El Tambor de hojalata / Volker Schlöndorff. Filmax, 2001

També et pot interessar