Mor Enrique Morente

Comparteix

Nascut a Albaicín (Granada) el 1942, el cantaor es va impregnar des de la infància de l’art de la seva mare i d’artistes locals com Juanillo el Gitano, Cobitos o la família Habichuela i, a partir de l’adolescència, va buscar la seva pròpia veu des del flamenc més tradicional.
Així, es va desplaçar a Madrid als catorze anys per seguir aprenent i explorant el cant, amb només un grapat d’il·lusions com bagatge, i començant la seva trajectòria artística en la penya flamenca Charlot, el refugi natural de moltes altres veus desemparades.
Després del seu debut, va actuar a la Casa de Màlaga (1964) i amb la parella de ball de José Luis Rodríguez i Pepita Sarraïna en diverses sales de festa, tot i que el seu salt a la professionalitat es va produir en ser contractat pel Ballet de Marienma.
Casat amb la bailaora Aurora Carbonell i pare de tres filles, entre elles la cantant Estrella Morente, el cantaor preparava actualment un disc titulat El barbero de Picasso, en homenatge al pintor malagueny.
Font: Avui (13 de desembre del 2010)

 A la Biblioteca de Tona trobaràs:
Enrique Morente. Sueña la Alhambra. Madrid: EMI, 2005
El disc de la seva filla: Estrella Morente. Mujeres. Madrid: EMI, 2006

Per a saber més
Web Enrique Morente 
Especial de TVE (1942-2010) dedicat a Enrique Morente.  Trobareu entrevistes, vídeos, fotogaleries, articles i una selecció de cançons.
Deflamenco.com

També et pot interessar