Mor el poeta i polític Joan Colomines

Comparteix

Ha mort el poeta i polític català Joan Colomines. Nascut a Barcelona al 1922, Joan Colomines va fer estudis de medicina i de filosofia i lletres. Des de molt aviat es va interessar pel món de la literatura, però fins al 1962 no veu la llum el seu primer llibre de poemes, A tres veus, preludi d’una intensa tasca en aquest camp. Va escriure nombrosos treballs de poesia, teatre i assaig i va dotar en general a la seva obra d’un to marcadament catalanista.

És autor d’obres poètiques com La vida a cada pas o Entre la multitud, així com del manifest Cap a un nou, real i necessari moviment poètic  i d’assajos com Aportacions a la lluita nacionalista catalana o La poesia, un combat per Catalunya.

Després de militar en organitzacions catalanistes en temps del franquisme, i després de passar breument pel PSC, va ingressar al 1977 a les files de CDC, partit pel qual va anar diputat al Parlament de Catalunya durant tres legislatures, entre 1980 i 1992.

Colomines, afligit d’alzheimer en els últims anys, va rebre en 1998 la Creu de Sant Jordi en reconeixement a la seva llarga trajectòria política i literària. 

Per a saber més

També et pot interessar