Mor el cuiner Santi Santamaria

Comparteix

El reconegut xef del restaurant El Racó de Can Fabes, Santi Santamaria, ha mort sobtadament als 53 anys, durant un viatge a Singapur, on estava visitant el seu restaurant Santi que té en aquell país.

Santi Santamaria (Sant Celoni, Barcelona, 1957) va inaugurar al 1981 el seu principal restaurant a Sant Celoni, que té tres estrelles de la Guia Michelin, i va ser Premi Nacional de Gastronomia 2009.

Al 2006 va inaugurar el restaurant Evo, a l’Hotel Hesperia Tower de Barcelona, amb un estrella Michelin, i al 2007 el Terra, en el Valdepalacios Hotel Gourmand. També era propietari del Sant Celoni a Madrid i estava pensant a fer-se càrrec d’un altre local a l’estranger.

El cuiner va ser el primer xef català a aconseguir la tercera estrella Michelin.

Us deixem amb les paraules extretes del seu blog:

“Fa pocs dies, Santi Santamaria em va donar un text a corregir. No parlava de cuina, sinó de l’amor; de l’amor que li transmetia el bosc que el seu pare li va regalar: un tros de terra on va plantar-hi uns arbres, deia en Santi, “que he vist créixer al llarg de la meva vida i que potser em sobreviuran. Aquest és un bosc d’amor entre generacions i enllà del temps, i d’amor és la seva aroma” .
També fa pocs dies, Santi Santamaria va viure l’alegria de ser avi, de poder veure el seu nét, el fill del seu fill,  tocar-lo, acaronar-lo i jugar-hi. I després va volar cap a Singapur, a reunir-se amb la seva filla, a parlar de formació i educació en cuina i hostaleria amb les autoritats locals. Educar, transmetre coneixements, formar les noves generacions: aquesta és l’altra llavor que va sembrar Santi Santamaria.
Santi Santamaria ha estat cuiner, marit, pare, avi, amic i mestre. I treballar amb ell i per a ell ha estat més que un plaer o un honor: una autèntica lliçó. De les que no s’obliden.
Fins sempre, mestre.”

A la Biblioteca trobaràs

Una gran quantitat de llibres sobre cuina, història, receptes… també de cuiners de prestigi, coetanis del mateix Santamaria, amics amb idees semblants i també divergents. Trobaràs llibres de Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, etc.

Per a saber més

També et pot interessar