Miguel Calatayud seleccionat en la bianual IBBY Honour List 2012

Comparteix

L’il·lustrador Miguel Calatayud ha estat seleccionat per IBBY Honour List 2012 pel seu treball en el llibre Kembo. El protagonista és un lleó vegetarià, concebut per l’escriptor Carlos Pérez, que passa de la selva africana al circ europeu per concloure la seva divertida peripècia vital a Hollywood. 
L’IBBY (Consell Internacional per al Llibre Juvenil en les seves sigles angleses) és l’organització que atorga els prestigiosos premis Andersen. Cada dos anys, a més, elabora una selecta llista de llibres que honra als autors, il·lustradors i traductors dels països membres.  

Miguel Calatayud posseeix una dilatada trajectòria professional en el món de la il·lustració, camp que va revolucionar des dels seus inicis a finals dels anys seixanta amb el seu particular enfocament estètic i conceptual, tant en la historieta gràfica com en els llibres infantils i juvenils o en el de la publicitat.

Ha publicat 49 llibres de ficció il·lustrats; ha col·laborat en altres 19 llibres i ha publicat 10 àlbums d’historieta gràfica dels quals també és autor dels textos. Ha realitzat 12 exposicions individuals i ha participat en 58 exposicions col·lectives, entre les quals es troben les més importants en el sector del llibre a nivell internacional.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Lluna de mel al palau de vidre / adaptació de Miquel Desclot; il·lustracions de Miquel Calatayud. Barcelona: La Galera, 1995

Mi Long, el drac de la perla / adaptació de Pep Coll; il·lustracions de Miquel Calatayud. Barcelona: La Galera, 1994

El Món inventat / text: Joles Sennell; dibuixos: Miquel Calatayud. Barcelona: Abadia de Montserrat, 1990

La Balena a la banyera / Miguel Calatayud. Barcelona: Cruïlla, 1998

Tres i no res en la boca d’un Drac / Marisa Lacuesta i Contreras; il·lustrat per Miquel Calatayud. València: Federació d’Entitats Culturals del País Valencià, 1982

El Gegant Panxut / text: Jaume Cela; dibuixos: Miquel Calatayud. Barcelona: Abadia de Montserrat, 1992

També et pot interessar