Menjar és un acte polític, Carlo Petrini al Fòrum de debats de Vic

Comparteix

“la gastronomia és una ciència que estudia la felicitat. A través del menjar, llenguatge universal i immediat, element d’identitat i objecte d’intercanvi, es configura una  de les forces més poderoses de la diplomàcia de la pau”

Carlo Petrini

El proper 13 de novembre a les 20h, Fòrum de Debats organitza la conferència Menjar és un acte polític, a càrrec de Carlo Petrini, fundador i president internacional del moviment Slow Food. Un acte d’entrada lliure que tindrà lloc a l’auditori de la Fundació Antiga Caixa de Manlleu (Rambla de l’Hospital,11, Vic). 

Carlo Petrini, gastrònom, escriptor i activista italià, és una de les persones més influents dins del moviment de l’agricultura sostenible i la biodiversitat. Va estudiar Sociologia a la Universitat de Trento i ha mantingut una dilatada activitat política en l’àmbit de l’esquerra alternativa. El 1989 va crear el moviment “Slow Food” (menjar lent) amb la intenció de protegir les cuines pròpies de cada lloc amenaçades per la invasió de menjar ràpid (“fast food”) i d’impulsar una nova filosofia del paladar amb una combinació de coneixement i plaer. Va triar el cargol com a símbol d’una lentitud que ens ha de permetre apreciar què mengem i bevem, alhora que compartim aquestes estones amb els que ens acompanyen. Col·laborador habitual de la premsa italiana, des del 2007 escriu al diari “La Repubblica” i és autor de diversos llibres en què exposa el seu pensament i el projecte “Slow Food”. El 2008 el diari anglès “The Guardian” el va situar entre les 50 persones que podrien salvar el planeta. En el centre del seu pensament hi trobem la idea que cal defensar el petit productor i oposar-se al poder de les grans indústries agroalimentàries. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements internacionals.

Per a saber més 

També et pot interessar