Medicament natural per a les cordes vocals, conferència sobre herbes remeieres

Comparteix

El proper divendres 22 de setembre a les 19h, us convidem a assistir a la conferència sobre herbes remeieres Un medicament natural per a les cordes vocals a càrrec de l’herbolària Rosa M. Paracolls. Un acte emmarcat en el 25è aniversari del Cor Bonaire, organitzat per la mateixa entitat, que tindrà lloc a la Biblioteca.

El Cor Bonaire guardonat amb el Premi Noi de Tona 2017, té els seus antecedents a l’escola Vedruna de Tona, i a la voluntat de la germana Victòria. Fou ella qui crear una tuna a la mateixa escola. Sortien pel poble a cantar caramelles, acompanyades per l’acordionista Josep Altimir. L’any 1992, els pares d’aquells infants van plantejar la possibilitat de sumar-s’hi. Així naixia el Grup Bonaire i Veus de Tona, inicialment amb un grup infantil (Colla Barretina) i un d’adults (Cor Bonaire), que és el que ha acabat persistint.

Durant els primers anys van continuar interpretant bàsicament caramelles, sempre acompanyats d’acordionistes. L’any 2000 amb la incorporació com a directora de la vigatana Dolors Lozano, titulada superior en direcció coral, s’amplia el repertori i es consoliden de quatre a cinc concerts anuals.

Actualment el cor bonaire està format per 25 membres, 6 dels quals homes. Dirigits per Dolors Lozano, compten habitualment com a pianista acompanyant, amb Pep Serdà.

També et pot interessar