Maria Barbal al TNC

Comparteix

Maria Barbal, sota la direcció de Lurdes Barba al TNC. Després començarà una gira per tot Catalunya.

Pedra de tartera va suposar el debut literari de Maria Barbal (Tremp, 1949), i ben aviat es va convertir en un text clàssic i un autèntic fenomen editorial en diversos països, amb més de cinquanta-cinc edicions en diverses llengües. Ambientat fonamentalment en el Pallars nadiu de l’autora, el llibre és el relat en primera persona de la vida de Conxa. Un relat sobre la supervivència i el desarrelament. 
Conxa, la protagonista, és la representant d’una generació de dones de poble dotades d’aquell secret orgull que les ha mantingut fermes en la tempestad del drama de la guerra civil espanyola. Originària de la comarca del Pallars, ella és pedra entre les pedres, el seu destí és desviat violentament fins a descarrilar rodolant en una Barcelona que li resulta desproporcionada. 

Sobre l’autora

Neix a Tremp, Lleida, el setembre del 1949 i viu a Barcelona des del 1965. Ha exercit durant més de vint anys com a professora de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament públic. Actualment es dedica de manera quasi exclusiva a la creació literària. Imparteix el curs de novel·la a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona. Col·labora en els programes Itineraris de lectura i Al vostre gust de la Institució de les Lletres Catalanes que programa la presència d’escriptors en centres d’ensenyament i biblioteques.
És autora de les novel·les Pedra de tartera, Mel i metzines, Càmfora, Escrivia cartes al cel i Carrer Bolívia; dels llibres de narracions La mort de Teresa, Ulleres de sol i Bari; de les obres de teatre Pedra de tartera, amb Joaquim Vilà Folch, i L’helicòpter. També és autora del llibre de no-ficció Camins de quietud.

A la Biblioteca trobaràs

Barbal, Maria . Pedra de tartera. Barcelona: Edicions 62, 2009
Barbal, Maria. Mel i metzines. Barcelona: La Magrana, 1994. 
Barbal, Maria. Bari. Barcelona: La Magrana, 1998.
Barbal, Maria. Camins de quietud : un recorregut literari per pobles abandonats del Pirineu. Barcelona: Edicions 62, 2002.
Barbal, Maria. Carrer Bolívia. Barcelona: Edicions 62, 1999.
Barbal, Maria. País íntim. Barcelona: Columna, 2005. 
Barbal, Maria. Emma. Barcelona: Columna, 2008.   


Per a saber més 

Maria Barbal a l’AELC
Maria Barbal a LletrA

També et pot interessar