Agenda el 9 de febrer, per a compartir impressions amb l’escriptora Eva Baltasar, sobre la seva novel·la Mamut

Comparteix

El pròxim 9 de febrer a les 18.30 h, la poeta i escriptora Eva Baltasar, una de les més reconegudes del panorama literari català, visitarà Tona (vestíbul de la Sala La Canal) per a parlar de la novel·la Mamut, llibre que conclou el tríptic, sobre la vida i els desitjos de tres dones, immerses en les contradiccions pròpies de la societat on viuen.

Mamut és una novel·la, amb una prosa poètica exquisida, on l’autora explora en primera persona la vida d’una dona jove i solitària, que desencantada del treball, del desig incomplert de ser mare, decideix abandonar la ciutat per instal·lar-se en una casa aïllada a prop del bosc i allunyar-se de la civilització.

No perdis l’oportunitat de conèixer a Eva Baltasar i la seva obra, que trobaràs a les biblioteques i també al nostre portal digital, Ebiblio. Tant Mamut, com les seves antecessores, Permagel i Boulder.

Eva Baltasar

Eva Baltasar (Barcelona, 1978) és poeta i escriptora. Es va llicenciar en pedagogia per la Universitat de Barcelona, però l’escriptura ha estat sempre la seva activitat principal. Va debutar amb el poemari Laia (Columna, 2008), amb el qual va guanyar el Premi Miquel de Palol, seguit per nou poemaris més, tots premiats, entre ells, Vida limitada (Món de Llibres, 2013), Animals d’hivern (Edicions 62, 2016) i Neutre (Bromera, 2017). En la seva poesia són recurrents les referències al lesbianisme, l’experiència d’habitar el mateix cos, la maternitat o l’accés a un imaginari íntim com a manera de suportar la realitat.

Permagel (Club Editor i Penguin Random House, 2018), va ser la seva primera novel·la, la primera entrega d’un tríptic en què l’autora explora en primera persona l’univers de tres dones diferents, que viuen les contradiccions del seu temps. Va arribar a ser una de les obres en català més venudes per Sant Jordi i amb ella va guanyar el Premi Llibreter i el Premi L’Illa dels Llibres. Una història que ha estat traduïda a una desena de llengües. Després, Eva Baltasar va escriure Boulder (Club Editor i Penguin Random House, 2020), Premi Òmnium 2020 a la millor novel·la. El seu darrer llibre és Mamut (Club Editor, 2022), la tercera entrega de la trilogia amb la qual tanca el tríptic on explora la veu, la vida i el cos de tres dones.

Per a saber més

Entrevista a Eva Baltasar a El Nacional.
Eva Baltasar. Instint de caçadora solitària. Conversa amb el periodista Magí Camps, CCCB
Eva Baltasar, a Tot el temps del món. TV3

També et pot interessar