Luis Goytisolo, Premi Nacional de les Lletres 2013

Comparteix

L’escriptor i acadèmic Luis Goytisolo (Barcelona, 1935) ha estat guardonat amb el Premi Nacional de les Lletres 2013. Nascut un 17 de març de 1935, a Barcelona, va ser el fill menor d’una família d’escriptors, és germà del poeta José Agustín i de Juan Goytisolo. El seu gust per la lectura i l’escriptura va ser molt primerenc i va començar a escriure dues novel·les als onze anys, a partir de llavors va ser el seu oncle Luis qui li seleccionava les lectures i el va introduir en l’afició a la narrativa nord-americana.

Al 1953 comença els seus estudis de Dret i cinc anys més tard inicia formalment la seva carrera literària al guanyar la primera edició del premi Biblioteca Breve amb la seva novel·la Las Afueras. Va ser un dels membres més actius de l’Escola de Barcelona, nucli bàsic i germen de la Generació del Cinquanta. 

La seva labor periodística s’ha desenvolupat tant en la premsa nacional, va ser col·laborador habitual d’El País, com a l’estrangera. Així mateix ha col·laborat també amb el mitjà televisiu i és autor de les sèries documentals produïdes per TVE: Índic, i Mediterrani.

Per a saber més

També et pot interessar