Luis Goytisolo, Premi Anagrama d’assaig 2013

Comparteix

L’escriptor barceloní, Luis Goytisolo ha guanyat el Premi Anagrama d’Assaig amb la seva obra, Naturaleza de la novel·la, que es publicarà al maig i es centra com diu el títol, en la novel·la, els seus orígens i les seves característiques. 

Luis Goytisolo

Luis Goytisolo Gai va néixer el 17 de març de 1935, a Barcelona. Fill menor d’una família d’escriptors, és germà del poeta José Agustín i de Juan Goytisolo. El seu gust per la lectura i l’escriptura va ser molt primerenc i va començar a escriure dues novel·les als onze anys, des de llavors va ser el seu oncle Luis qui l’aconsellà en les lectures i l’introduí en l’afició a la narrativa nord-americana. Al 1953 inicià els seus estudis de Dret. Al 1958 comença formalment la seva carrera literària al guanyar la primera edició del premi Biblioteca Breu amb la novel·la Las afueras.

Va ser un dels membres més actius de l’Escola de Barcelona, nucli bàsic i germen de la Generació del Cinquanta. La seva labor periodística s’ha desenvolupat tant en la premsa nacional, col·laborador d’El País, com a l’estrangera. Així mateix ha col·laborat també amb el mitjà televisiu i és autor de les sèries documentals produïdes per TVE: Índic, i Mediterrani. Al 1994 va ser escollit acadèmic de la Real Espanyola de la Llengua per ocupar la vacant del poeta Luis Rosers.

Actualment existeix una Fundació Luis Goytisolo, situada al Palau de Vila-real i Purullena, a la ciutat del Puerto de Santa María. Aquesta fundació celebra anualment simposis sobre Narrativa Hispànica Contemporània.


Per a saber més

També et pot interessar