Lorenzo Silva guanya el Premi Planeta 2012

Comparteix


Lorenzo Silva amb la novel·la La marca del meridiano ha guanyat el Premio Planeta 2012. L’obra és la setena aventura de la sèrie de novel·les que tenen com a protagonistes dos guàrdies civils que fugen del tòpic: el sergent Bevilacqua, escèptic i especialitzat en crim organitzat, i la jove i tímida agent Chamorro. En aquesta nova entrega investiguen un estrany crim amb connotacions ètiques i emocionals.
La periodista Mara Torres ha estat la finalista del Premio Planeta amb la novel·la La vida imaginaria , una història amb l’amor i la capacitat de sommiar com a tema principal. Té com a protagonista una dona de nom premonitori: Fortunata Fortuna.

Sobre Lorenzo Silva

Va estudiar Dret a la Universitat Complutense de Madrid i va exercir com advocat d’empresa des de 1992 fins a 2002.Ha escrit relats, articles i assajos literaris, però és conegut principalment per les seves novel·les. Una d’elles, El alquimista impaciente, va guanyar el Premi Nadal de l’any 2000. Aquesta novel·la és la segona en la qual apareixen els quals potser siguin els seus personatges més coneguts: la parella de la Guàrdia Civil formada pel sergent Bevilacqua i la caporal Chamorro. Una altra de les seves obres, La flaqueza del bolchevique, va ser finalista del Premi Nadal de novel·la 1997 i ha estat adaptada al cinema pel director Manuel Martín Cuenca. L’any 2012 es proclama guanyador del Premi Planeta amb La marca del meridiano.

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

El Alquimista impaciente / Lorenzo Silva. Barcelona: Destino, 2000
Los Amores lunáticos / Lorenzo Silva. Madrid: Anaya, 2007
Laura i el cor de les coses / Lorenzo Silva, Jordi Sàbat. Barcelona: Destino, 2002
La Niebla y la doncella / Lorenzo Silva. Barcelona: Destino, 2002
Pablo y los malos / Lorenzo Silva. Barcelona: Destino, 2006

També et pot interessar